Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Protest, astăzi, în Sibiu. ”Nu vrem să fim conduși de hoți. Dictatură sau Europa?”

Protest, astăzi, în Sibiu. ”Nu vrem să fim conduși de hoți. Dictatură sau Europa?”

Purtătorul de cuvânt al CNAIR a declarat că autostrada Sibiu – Pitești va depăși ca și costuri 3 miliarde de euro, explicând că nu se poate spune că e o sumă mare. „Din perspectiva acestui proiect, noi nu putem spune că este o sumă mare, dar este o sumă importantă. Având în vedere că este prima autostradă care traversează munţii în România, sperăm că va avea şi succes având de asemenea finanţarea suficientă”, a mai spus Şerbănescu.

Secţiunile 2 şi 3 din autostrada Sibiu-Piteşti sunt cele mai complicate, 60% din consturi urmând să intre în aceste segmente, a declarat joi pentru Mediafax Alexandru Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). „În acest moment, două dintre secţiunile Sibiu-Piteşti - secţiunea 1 şi secţiunea 5 - sunt scoase la licitaţie şi se află în procedura de evaluare a ofertelor, încă de anul trecut din luna iulie au fost scoase la licitaţie, secţiunea 4 a fost trimisă la ANAP anul acesta în vederea validării documentaţiei şi după ce va fi validată va fi şi ea scoasă la licitaţie”, a declarat Alexandru Şerbănescu.

Reprezentantul CNAIR a precizat că pentru secţiunile 2 şi 3 sunt postate pe site-ul SICAP anunţuri de intervenţie privind scoaterea la licitaţie. „Am apelat la această procedură nouă pentru CNAIR, deoarece sunt cele mai complicate secţiuni ale acestei autostrăzi. Aproximativ 60% din consturi vor intra în aceste secţiuni, ele au 130 de viaducte şi nouă tuneluri în lungime totală de 8 km”, a spus oficialul.

Oficialul a precizat că valoarea totală a proiectului depăşeşte 3 miliarde de euro, însemnând secţiunile 1, 2, 3, 4 şi 5 din autostrada Sibiu-Piteşti. „Din perspectiva acestui proiect, noi nu putem spune că este o sumă mare, dar este o sumă importantă. Având în vedere că este prima autostradă care traversează munţii în România, sperăm că va avea şi succes având de asemenea finanţarea suficientă”, a mai spus Şerbănescu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Auto Strada 0

Acum 5 ani

Sa verifice cineva, dar urgent cine este si cati bani are domnul purtator la care suma i se pare ca nu este "UN PRET MARE" . Poate comisioanele sunt mari pentru noi prostii care asteptam autostrada de zeci de ani. Hotii din birou de la Bucuresti nu au nevoie de autostrada. Posibil sa o vedeti gata cand o sa zboare masinile sau PORCUL. Oricum PORCII nu au nevoie de autostrazi.
Raspunde

George

Acum 5 ani

Ce legatura are titlul cu continutul?
Raspunde

rosu

Acum 5 ani

Deja exista autostrada intre Valcea si Deva. Di ce mai faceti una intre Sibiu si Pitesti?
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

si AEROSTRADA Pitesti SIBIU?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus