Vineri,
07.10.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Secția Clinică Hematologie a Spitalului Județean Sibiu a fost extinsă | Foto

Secția Clinică Hematologie a Spitalului Județean Sibiu a fost extinsă | Foto

Pacienții Secției Clinice Hematologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu vor beneficia de condiții moderne de tratament în cadrul noii structuri de spitalizare de zi a secției, începând de luni, 21 mai.

Secția de Hematologie a fost extinsă prin alocarea de spații suplimentare situate la parterul clădirii medicale a spitalului, acestea fiind modernizate pentru a oferi condiții superioare de tratament pacienților cu afecțiuni hematologice. Acest lucru a fost posibil prin relocarea compartimentului Clinic Diabet Nutriție într-un spațiu disponibil în cadrul Secției Clinice Obstetrică -  Ginecologie II.

În cadrul noii structuri de spitalizare de zi se regăsesc următoarele: hol de acces cu dulapuri vestiar pentru pacienți și bancă, o sală de tratament pentru pacienți dotată cu 10 fotolii (6 pentru tratament spitalizare de zi și 4 pentru recoltări analize), două cabinete de consultație dotate fiecare cu câte două canapele de examinare, o sală de așteptare, grup sanitar pentru pacienți și un birou pentru asistente și registratură.

hematologie spitalul judetean (6)

În cadrul spațiilor au fost efectuate lucrări de igienizare, modernizare a grupurilor sanitare, a tuturor sălilor și holului de acces, zugrăveli, montare uși PVC, montare tarchet și covor PVC, reparații instalații electrice, montare instalații sanitare noi.

Valoarea lucrărilor și a dotărilor se ridică la aproape 76.500 lei, banii provenind din fondurile proprii ale spitalului.

„Patologia oncohematologică este tot mai frecventă și secții de hematologie nu există în toate județele din țară. Din aceste motive, extinderea Secției Clinice Hematologie are ca scop îmbunătățirea asistenței medicale acordată pacienților cu această patologie. Structura de spitalizare de zi va contribui la îmbunătățirea condițiilor hoteliere și la creșterea calității actului medical, care se vor reflecta în îmbunătățirea calității vieții pacienților noștri. Existența acestei noi structuri medicale este expresia grijii și interesului acordat de conducerea spitalului nostru și de către Consiliul Județean Sibiu pentru îmbunătățirea asistenței medicale acordate acestei patologii complexe și tot mai vaste”, a declarat Prof. univ. Dr. Romeo Mihăilă, medicul șef al Secției Clinice Hematologie a SCJU Sibiu.
hematologie spitalul judetean (3)

În cadrul structurii de spitalizare de zi a secției de Hematologie sunt tratați anual circa 1750 de pacienți. Cele mai frecvente afecțiuni tratate sunt: limfoame maligne, leucemii mieloide cronice, leucemii limfatice cronice, anemii feriprive, anemii megaloblastice, neoplazii neoproliferative cronice Ph-negative, hemofilie A și B, purpure trombocitopenice. Secția Clinică Hematologie are un număr de 4 medici și 12 asistente.

„Investițiile pentru modernizarea actualului spital județean continuă în paralel cu eforturile pe care Consiliul Județean le face pentru construirea unui nou spital și ne bucurăm că am reușit să finalizăm noua structură de spitalizare de zi pentru Secția Clinică Hematologie, care este o componentă esențială a spitalului și în cadrul căreia pacienții vor beneficia de condiții superioare de tratament”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Ec. Cornel Benchea.
hematologie spitalul judetean (4)

hematologie spitalul judetean (7) hematologie spitalul judetean (2) hematologie spitalul judetean (1)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus