Miercuri,
20.01.2021
Innorat
Acum
1°C

Primăria Sibiu a contractat proiectarea pentru parcarea subterană de la Gară (CP)

Primăria Sibiu a contractat proiectarea pentru parcarea subterană de la Gară (CP)

Marți, 22 mai primarul Astrid Fodor a semnat contractul în vederea realizării studiului de fezabilitate pentru construcția parcării subterane din Piața Gării. Contractul a fost semnat cu firma SC Hentza Business București, valoarea acestuia fiind de 92.000 de lei.

Proiectantul va realiza studiul prin care va oferi soluții de realizare a următoarelor obiective stabilite de Primăria Sibiu prin caietul de sarcini:

  • Construcția unei parcări subterane pe două nivele cu un total de 200 de locuri de parcare pentru autoturisme și 10 locuri pentru motociclete; parcarea existentă supraterană se va păstra, astfel că în Piața Gării vor fi disponibile aproximativ 400 de locuri de parcare, subteran și suprateran
  • Pe platforma de suprafață va fi prevăzută o stație pentru mijloacele de transport electrice, aceasta urmând să fie dotată și cu puncte de încărcare pentru acest tip de autobuze
  • Amenajarea iluminatului interior și exterior al parcării
  • Instalarea unui sistem de supraveghere video a zonei parcării
  • Realizarea unor zone verzi în punctele de acces în parcare
  • Crearea drumurilor de acces, a rampelor și a trotuarelor pietonale
  • Realizarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablurilor suspendate
Firma contractată va preda studiul în termen de 90 de zile de la semnarea contractului.

După ce proiectantul predă acest studiu, Primăria Sibiu va iniția o procedură de achiziție pentru execuția lucrărilor de construcție a acestei parcări.

Sursa foto: Palaceiasi.ro

Comentarii

10 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

K.Samuel

Acum 2 ani

De departea cea mai cretina idee cu care a venit primaria in ultima vreme... Nici acum nu se umple parcarea respectiva si bagam si bani sa o facem mai mare... De asemenea, cei de la Polisano au avut acolo probleme mari cu apa... Idee voodoo de la o primarie lipsita de orice oameni creativi... Vai si amar...
Raspunde

un sibian - cel original

Acum 2 ani

@K.Samuel de urlat suntem buni dar cand vine vorba sa ne implicam nu mai gasesti pe nimeni! Se vede ca nu ai iesit din Sibiu, daramite din tara sa vezi si tu unde sunt construite parcarile in orasele turistice. Cea de la gara este foarte aproape de Gara, autogara si este si statie de autobuz. In plu nu este intr-o zona gatuita de trafic si va fi si in apropierea noului "Mega Mall". Daca aveam o infrastructura "beton" as fi propus parcarea in afara Sibiului, in zona industriala. Acolo deserveste si mai multa lume, nu doar turisti. De acolo cu autobuzul nene ca si asa tot urlam ca e poluare! Sibiul nu e Munchen nici Paris si nici New York, il poti strabate pe jos in 1 ora maxim. Asa ca nu mai visati la fluturi si renuntati la fudulie!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

K.Samuel

Acum 2 ani

Chiar n-am de gand sa ma iau in gura cu oameni care sar la evaluari fara niciun argument. Ti-as putea enumera o gramada de orase care au parcari subterane in buricul targului, de la Salzburg pana la Barcelona, Londra samd. Mi-ar placea sa-ti sune comentariul meu in cap cand o sa vezi articole in presa locala ca amplasamentul acela a fost gresit, ca parcarea e mai tot timpul goala samd. Pana atunci, sanatate. Si incearca sa nu mai evaluezi oamenii dupa clisee.
Raspunde

Oli

Acum 2 ani

Fara rost aceasta parcare, că și piața din cartierul strand
Raspunde

Vecina

Acum 2 ani

Mie nu mie frica ,ca o sa fie goală parcarea ați căzut undeva in sibiu vreo parcare goală ?daca da să-mi Spune-ți si mie
Raspunde

Ciprian

Acum 2 ani

Pai iti spun eu: LA GARAAAAA! E la maxim 50% in zilele "bune". Si mai e si gratuita. Singua justificare ar fi in perspectiva constuctiei noului mall, dar ma indoiesc ca avem suficienti cetateni dispusi sa se miste pe jos de la gara pana la locatia mai sus amintita. Apropos, daca de pacari nu ti-e frica, de limba romana, ti-este? Ca ar trebui! "mie nu mie", "sa-mi Spune-ti"?!?! Vezi ca te-ai incurcat in cratime...rau de tot.
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 2 ani

Stati sa o vedeti si pe asta facuta,ca pina acum au reusit sa faca parcari pe trotuare si strazi. Rezultatul e ca sint cei mai buni din tara la administratie. Se vede cu ochiul liber,chiar si de catre cei care poarta ochelari. Trebuie doar sa deschideti ochii!
Raspunde

Unu

Acum 2 ani

De ce nu se face parcare subterana la Cazarma 90 sau la Teatru? Parcarea de la gara e aproape goala, in schimb in centru...
Raspunde

I.S

Acum 2 ani

ca sa-ti misti tu fizicul mai mult de 50 de metri pe zi. Sa se faca la gara si sa se interzica accesul in piata mica si stradutele din jurul centrului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus