Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
14°C

Spitalul TBC încurajează înlocuirea țigărilor cu mere, într-un Marș Anti-Fumat

Spitalul TBC încurajează înlocuirea țigărilor cu mere, într-un Marș Anti-Fumat

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, în parteneriat cu Crucea Roșie – filiala Sibiu, organizează săptămâna viitoare un Marș Anti-Fumat. Evenimentul va avea loc joi,  31 mai, cu ocazia ZILEI MONDIALE FĂRĂ TUTUN.

Scopul acestui marș este de conștientizare a populației cu privire la efectele nocive pe care consumul de tutun le are asupra sănătății, în condițiile în care fumatul ucide 33.000 de români anual.

Acțiunea va reuni sute de liceeni, studenți, angajați din sănătate, sportivi și voluntari din cadrul Crucii Roșii – filiala Sibiu. Participanții la Marș vor împărți trecătorilor pliante cu mesaje anti-fumat, iar fumătorilor le vor da un măr în schimbul unei țigări. Toate țigările colectate vor fi distruse.

„Acțiunile de conștientizare a populației cu privire la consecințele devastatoare pe care fumatul le are asupra sănătății sunt prioritare pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, ținând cont de faptul că majoritatea afecțiunilor pulmonare ale pacienților noștri au drept cauză consumul de tutun. De această dată, printr-un gest simbolic, acela de a oferi un măr contra unei țigări, dorim să încurajăm adoptarea unui stil de viață sănătos și totodată să arătăm că există alternative naturale care pot compensa cu succes consumul de tutun. Sperăm să ni se alăture cât mai mulți sibieni, astfel încât semnalul de alarmă pe care îl lansăm să aibă un ecou cât mai puternic”, a declarat Cristian Roman, manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.
Marșul Anti-Fumat se va desfășura pe traseul Farmacia 24 – Piața Mare – Retur. La marș sunt așteptați să participe cât mai mulți sibieni, punctul de întâlnire fiind la Farmacia 24, orele 15:00.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus