Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Se scumpește apa

Se scumpește apa

Autoritatea națională de reglementare pentru serviciile comunitare de utilități publice a avizat creșterea tarifelor practicat de Apă Canal SA cu aproximativ trei procente.

Potrivit avizului emis, SC Apă Canal va majora tariful pentru metrul cub de apă potabilă livrată populației de la 3,36 de lei la 3,47 de lei. Pentru canalizare-epurare, tariful va crește de la 2,53 de lei pe metru cub de apă uzată la 2,62 de lei. Tarifele acestea includ și TVA.

Ca urmare a avizului emis de ANRSC, SC Apă Canal SA s-a adresat, prin intermediul Asociației de dezvoltare intercomunitară (ADI) Asociația de Apă Sibiu tuturor consiliilor locale din Sibiu și Brașov, unde societatea livrează servicii de furnizare a apei și canalizare. În cazul municipiului Sibiu, ca urmare a adresei de la SC Apă Canal, conducerea Primăriei propune consilierilor locali să aprobe majorarea de tarife.

SC Apă Canal va majora, însă, prețurile pentru toate serviciile pe care le prestează. Spre exemplu, vor crește prețul analizelor realizate asupra apei potabile, dar și asupra apei uzate. Costul unui aviz tehnic emis pentru populație va crește de la 91,53 de lei, fără TVA, la 110,64 lei, fără TVA. Serviciile de vidanjare, de asemenea, vor crește de la 52,52 de lei, fără TVA, la 82,31 de lei/mc, fără TVA. Prețul apei brute livrată în Păltiniș va crește de la 0,81 lei/mc la 1,21 lei/mc, iar apa brută livrată în Cisnădie va crește de la 0,15 lei/mc la 0,50 lei/mc.

Majorarea de tarife în toată aria deservită de SC Apă Canal SA se va aplica după ce toate consiliile locale vor aproba acest lucru și după ce, în cadrul adunării generale a ADI Asociația de Apă Sibiu acest lucru va fi din nou supus votului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

George

Acum 5 ani

O porcarie care nu are nici un fel de justificare. Sa explice de ce au cerut majorarea preturilor. Am crezut ca am scapat de prostiile din epoca Niculescu. Si sa nu vina cu eterna poveste ca au nevoie de investitii. Primarita si primaria ar trebui sa analizeze mai atent aceste solicitari!
Raspunde

Un sibian nemulțumit

Acum 5 ani

Sa justifice scumpirea, și abia apoi eventual sa le fie aprobata! Doar recent au scumpit cu un procent mult mai mare.
Raspunde

ccc

Acum 5 ani

Scumpirile se datorează din fondurilor europene accesate pentru modernizarea rețelelor. Din tarifele crescute ei plătesc partea lor din aceste proiecte pe spatele cetățenilor , așa a fost la fiecare accesare de fonduri. Mișto traiul la români.
Raspunde

*zzz

Acum 5 ani

Cand au scos taxa de salubrizare din taxele de la asociații am crezut ca o sa plătim mai putin...la un an de când s-a scos plătim aceleasi taxe la asociatie (poate putin mai mari) plus taxa de salubrizAre. Oare ce justificare este ? Cu ce ne-am alea noi locuitorii. ? Ca o taxa in plus
Raspunde

Wtf

Acum 5 ani

Pentru ca scumpirile energiei electrice, a gazului, a carburantilor conduc inclusiv la cresteri ale pretului de productie al apei, al costurilor de epurare a apelor menajere uzate, a cresterii pretului la interventii. Toate aceste cresteri ale preturilor se regasesc inclusiv in achizitia substantelor utilizate la tratarea apei atat pentru apa potabila cat si pentru apa menajera uzata. Acum intelegi George ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus