Luni,
05.12.2022
Innorat
Acum
6°C

Prințul Charles se alătură Sibiului în proiectul Regiunii gastronomice europene

Prințul Charles se alătură Sibiului în proiectul Regiunii gastronomice europene

Aflat în vizită la Fundația sa din Viscri (Brașov), Prințul Charles de Wales s-a întâlnit și cu mici fermieri din Sibiu, care i-au prezentat preparate din porcul de Bazna și Mangalița. Autoritățile l-au invitat pe prinț la Sibiu, iar Ambasada Marii Britanii anunță că Fundația România a Prințului Charles de Wales se va implica în proiectul Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană.

Prințul Charles s-a întâlnit la Viscri cu aproximativ 30 de mici fermieri din România și cu reprezentanții unor ONG-uri care se sprijină dezvoltarea locală. Cei prezenți la întânirea cu moștenitorul coroanei monarhiei britanice au fost selectați în urma unui sondaj pe care Fundația România l-a realizat anul trecut împreună cu Asociaţia Slow Food şi Platforma România 100. ”Obiectivul sondajului urmărea identificarea tuturor producătorilor de produse naturale din România”, anunță reprezentanții Ambasadei Marii Britanii în România.

printul charles dan limbasan

La întâlnirea de joi, de la Viscri, au participat și crescătorul porcilor de Mangalița, Dan Limbășan, din Racovița, cât și prin primarul comunei Bazna, Lucian Scumpu, implicat în reînvierea tradiției porcului de Bazna. Alături de cei doi au fost prezenți și reprezentanții Consiliului Județean Sibiu. ”A fost o bună ocazie de a-i lansa Alteței Sale Regale invitația a ne onora cu prezența în cadrul evenimentelor gastronomice de anul viitor și de a discuta cu reprezentanții Fundației Prințului de Wales și ai Slow Food despre implicarea lor în programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană”, arată Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, într-un mesaj postat pe Facebook.

Colaborarea cu Fundația Prințului Charles este, din punctul de vedere al britanicilor, o chestiune sigură. ”În 2019, Sibiu va deveni Regiunea Gastronomică Europeană. Fundaţia Prinţului de Wales colaborează strâns cu oficialii regiunii pentru a determina posibilitatea de a aduce câteva dintre produsele identificate în urma sondajului pe piaţa locală", se mai arată în comunicatul emis de Ambasada Marii Britanii.

Informații neconfirmate oficial arată că, în cursul zilei de sâmbătă, 2 iunie, la Sibiu ar putea veni în vizită Prințul Charles.

Sursa foto: CJ Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aliana Vecerzan

Acum 4 ani

Vor doar sa ne ia Ardealul nostru sfant si sa-l dea la unguri! Ardealul este romanesc si va fi mereu, sa ne ferim de strainii care nu sunt dreptcredinciosi!
Raspunde

faust

Acum 4 ani

Daca ar fi dupa mine as pune granite dupa munti si as face Ardealul independent, de sine statator. Sunt convins ca fara sudisti si moldoveni, se va dezvolta mult mai bine, m/am saturat de Dracnea, Tradicenii, Dancili, Firisti si altii. Astia au cei mai multi puturosi si asistati si voteaza doar PSD pentru micul de la Cacana si punga cu ulei la alegeri. N/ar fi asta o problema dar asta trage mult Ardealul inapoi, in loc sa ne dezvoltam, stagnam si tinem in brate toti asistatii. Pana cand ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus