Vineri,
03.02.2023
Innorat
Acum
1°C

”Viața la sat trăită pe viu / Niște ciobani... așa-i la Sibiu". Fanii sibieni au sesizat FRB, după meciurile de la Oradea

”Viața la sat trăită pe viu / Niște ciobani... așa-i la Sibiu

Asociația “Al 6-lea jucător” solicită o anchetă din partea Federației Române de Baschet, în urma meciurilor disputate de echipa BC CSU Sibiu, la Oradea, transmit reprezentanții asociației printr-un comunicat de presă. Aceștia reclamă discriminarea în raport cu suporterii echipei gazdă, galeriei sibiene fiindu-i interzis accesul în sală cu bannere, tobe și steagurile în culorile clubului; legitimarea și scoaterea abuzivă din sală a unor suporteri sibieni, dar și mesajele afișate de galeria adversă -  "Mizeria trece... / Neuronii nu se mai divid", "Nu mai bine mergeați la fotbal?" și "Viața la sat trăită pe viu / Niște ciobani... așa-i la Sibiu".

"Asociația “Al 6-lea jucător”, în calitate de reprezentant al suporterilor BC CSU Sibiu, consideră tratamentul la care au fost supuși susținătorii sibieni prezenți la meciurile din deplasare drept abuziv și incitator. FRB trebuie să ia măsuri, astfel încât incidentele de acest fel să nu se mai repete, indiferent de meci sau sala în care se joacă", se arată în comunicatul amintit.

Concret, cei aproximativ 100 de suporteri sibieni care au susținut echipa BC CSU Sibiu în Arena Antonio Alexe din Oradea, la meciurile din 25 și 27 mai, reclamă următoarele abuzuri:

1. Discriminarea în raport cu suporterii echipei gazdă. Galeriei sibiene i-a fost interzis accesul în sală cu orice fel de materiale specifice – a fost obligată să abandoneze la intrare bannerele, tobele și steagurile în culorile BC CSU Sibiu, în condițiile în care acestea sunt permise de regulamentul FRB iar susținătorii orădeni au fost acceptaţi inclusiv cu suport sonor, boxe și vuvuzele, interzise de RGOCB al FRB, art 23.44, alin. a

foto Roby Boros - galerie Sibiu, fara tobă și steaguri foto Roby Boros - galerie Sibiu, fara tobă și steaguri

 foto Roby Boros - tobe, portavoce, vuvuzele Oradea foto Roby Boros - tobe, portavoce, vuvuzele galerie Oradea

2. Controlul excesiv din partea firmei de pază angajate să asigure ordinea la cele două meciuri. Suporterii sibieni au fost supuși unor controale corporale riguroase și intimidante, deși nu au refuzat și nu au opus rezistență în prealabil. De asemenea, nu au fost găsite obiecte interzise asupra suporterilor sibieni, ceea ce denotă reaua intenție din partea organizatorilor vizavi de galeria BC CSU Sibiu.

3. Legitimarea și scoaterea abuzivă din sală a unor suporteri sibieni. Șase persoane care au făcut deplasarea de la Sibiu au fost legitimate de către Jandarmerie și scoase din sală, atât înainte de începerea partidei, cât și în timpul meciurilor. Reprezentanții autorităților nu au motivat gestul lor decât prin faptul că aceste persoane ar fi “suspecte”.

4. Indulgența cu care firma de pază și Jandarmeria au îngăduit mesajele reprobabile, incitatoare, ale galeriei adverse. Printre mesajele afișate s-au numărat "Mizeria trece... / Neuronii nu se mai divid", "Nu mai bine mergeați la fotbal?" și "Viața la sat trăită pe viu / Niște ciobani... așa-i la Sibiu". Permisivitatea cu acest gen de mesaje, care, considerăm noi, nu au ce să caute într-o sală de baschet, denotă un tratament inegal față de cele două galerii prezente la meci.

mesaj oradea (2)

foto Asociația Al 6-lea Jucător

"Asociația Al 6-lea Jucător înțelege pe deplin regulile pe care suporterii trebuie să le respecte într-o sală de baschet și face eforturi permanente pentru conștientizarea membrilor săi vizavi de aceste prevederi. Comportamentele îndoielnice din partea unora suporteri sibieni prezenți la meci nu au vreo scuză, în ciuda numeroaselor provocări din partea conducerii clubului orădean, a unora dintre suporterii orădeni sau a celor care asigurau ordinea în incinta sălii. Aceste comportamente nu au ce căuta într-o sală de sport, vom continua să milităm pentru eliminarea lor şi nici nu reprezintă conduita asumată, cu un efort colectiv de peste 12 ani, a susținătorilor BC CSU Sibiu", se mai arată în comunicat.

În acest context, se solicită Federației Române de Baschet demararea unei anchete și publicarea unui raport în legătură cu faptele consemnate, cât și luarea măsurilor care se impun atât împotriva clubului orădean cât şi a crainicului care, în repetate rânduri, a incitat publicul încălcând articolul 19.38, alineatele c şi f din RGOCB al FRB

Asociația asigură fanii sibieni de sprijinul ei iar pe cei orădeni îi invită la fair-play deoarece consideră că aceste fapte reprobabile nu caracterizează publicul orădean.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Odin

Acum 4 ani

Atata pot, atata arata!
Raspunde

me

Acum 4 ani

O echipa aidoma Mediasului: cand dispare finantarea dispare si echipa. Iar ceea ce au afisat.... nu se uita si va urma, probabil, o replica pe masura in toamna.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus