Sâmbătă,
25.09.2021
Cer Senin
Acum
19°C

S-a dat startul înscrierilor la concursul de gătit gulyas. Locuri limitate

S-a dat startul înscrierilor la concursul de gătit gulyas. Locuri limitate

Asociaţia HID - Centrul Cultural Maghiar din Sibiu în parteneriat cu Muzeul ASTRA organizează în perioada 5-8 iulie 2018 o nouă ediţie a Zilelor HUNGARIKUM. Festivalul prezintă valori gastronomice și culturale specific maghiare într-o formulă atractivă pentru publicul larg.

Programul propune un concurs de gătit gulyas pe 7 iulie, un târg al meşterilor populari, degustări de produse și licori, concerte, spectacole, lansări de cărți, expoziţii, evenimente pentru copii și altele.

Noutățile anului 2018:

  • concursul de gătit va cuprinde trei categorii: gulyás tradițional, gulyás reinterpretat și alte preparate ungurești la ceaun,
  • se va amenaja un târg gastro-turistic,
  • va fi prezentat un atractiv concert pe scena de pe lac sâmbătă seara,
  • va fi gătit un nou Gulyás Uriaș mai mare decât anul trecut de către invitatul special, domnul Sándor Csányi, ”regele” gulyásului din Ungaria.
La Concursul de Gătit Gulyás din acest an se pot înscrie echipe formate din minim trei persoane.

Este foarte important ca cel puțin una dintre persoane să prezinte în dimineața evenimentului o adeverință de la medicul de familie ( sau specialist) că este aptă pentru a găti și a deservii publicul (clinic sănătos). Totodată - valabil pentru echipele care aduc preparatele de acasă – este necesară demonstrarea provenienței produselor și a calității acestora (mai ales în cazul cărnii: factură, bon fiscal și copie certificat veterinar). La evenimentul din acest an vor fi invitați producători și fermieri locali care vor pune la dispoziția concurenților, contra cost, la prețurile de pe piața locală produse și ingrediente necesare pentru gătit.

Concursul din acest an se va organiza pe trei categorii:

- GULYÁS TRADIȚIONAL – preparatul care a devenit tradițional și în bucătăriile din Transilvania, din Sibiu

- GULYÁS REINTERPRETAT – pentru bucătarii care doresc să inoveze gastronomic, să includă ingrediente sau produse care nu se înscriu printre cele folosite la prepararea tradițională

- ALTE PREPARATE UNGUREȘTI – în această categorie organizatorii propun să fie înscrise alte preparate ungurești, gătite în ceaun.

Înscrierile în concurs se pot face prin intermediul FORMULARULUI regăsit pe site-ul oficial al comunității maghiare, cu informații și în limba română. Informații se pot cere și prin e-mail: hid@szeben.ro sau telefonic la numerele: 0745.300234 – Levente Serfőző (Sery), sau 0747.975921 – Gyöngyi Takács.

Numărul concurenților care pot fi primiți în concurs este nelimitat.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus