Sâmbătă,
15.06.2024
Innorat
Acum
14°C

FITS 2018 în cifre: 13 milioane de Euro, 3.300 de artiști, 525 de evenimente

FITS 2018 în cifre: 13 milioane de Euro, 3.300 de artiști, 525 de evenimente

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu reunește anul acesta 3.300 de artiști din 73 de țări care vor juca în tot atâtea spații de joc. Cei prezenți la FITS 2018 vor avea de ales dintre 525 de evenimente, răspândite pe durata a zece zile. Toate acestea au costat aproape 13 milioane de Euro. 

În an centenar, la 25 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac, directorul unuia dintre cele mai apreciate evenimente de gen din întreaga lume, spune că așteaptă ca numărul vizitatorilor din acest an să se ridice la 69.000 de spectatori în fiecare zi. Tema ediției 25 este pasiunea.

„În an centenar, când România sărbătorește existența sa, într-un stat european puternic, creat în numele democrației și progresului, aniversăm totodată 25 de ani de Festival. Cu iubire și pasiune am dezvoltat acest fesival, ca loc de întâlnire al marilor artiști, alături de tineri care surprind și aspiră, totul sub semnul marii calități, al diversității și al dorinței de dialog și cooperare, în numele frumosului”, spune Constantin Chiriac.
Bugetul de anul acesta este mai mare decât cel din 2017. Motivul ar fi, spune Chiriac, diferența de curs valutar.
„Bugetul e cu vreo 700.000 de euro mai mare decât anul trecut, pentru că sunt diferențele de curs valutar. Începând de anul trecut se plătește TVA pe onorarii. Dacă anul trecut cel mai mare preț de bilet la un spectacol a fost 40 de lei, anul acesta este 50 de lei. Cel mai mic preț este 15 lei. Avem un sprijin cam de 26.5% din bani publici în acest an. Cea mai importantă parte vine de la Primăria Sibiu, aproape opt milioane de lei, apoi Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ministerul Educației, pentru Platforma Doctorală și Festivalul Școlilor, dar și Institutul Cultural Român".
56 dintre spectacole sunt deja sold-out, cu un total de 16.606 bilete vândute până la momentul actual, iar banii strânși din vânzări depășesc totalul încasărilor din 2017 pe tot festivalul, spune Chiriac.

Dintre cele 525 de evenimente, 146 vor fi indoor, iar biletele pentru reprezentațiile festivalului pot fi achiziționate în continuare de la Agenția Teatrală deschisă din 4 până în 17 iunie, între orele 9:00 și 20:00 sau de pe sibfest.ro. De ținut minte este și faptul că prețul biletelor este același atât pe site cât și la agenție.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu 2018 se va desfășura în perioada 8-17 iunie. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Schwartz R.

Acum 6 ani

69.000 de spectatori in fiecare zi ?!!! Nu realizati stimati presari enormitatea si mitomania din aceasta afirmatie a numarului de spectatori ? Observ ca inghititi in fiecare an galusca asta a grandomaniei fara limite ! Ramane cum am stabilit : FITS e cea mai tare masina de spalat de bani festivaliera .
Raspunde

grig

Acum 6 ani

Sibian Ati luat-o pe aratura rau fratilor , 69.000 de oameni zilnic ? Cat priveste bugetul enorm , care cat ?
Raspunde

Ion ionescu

Acum 6 ani

Omul asta e dus rau cu pluta. Bun manager, dar circar
Raspunde

Monica

Acum 6 ani

Se pare ca daca platesti poti spune ce vrei in presa :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus