Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

S-a semnat contractul pentru modernizarea străzii Dorobanților (CP)

S-a semnat contractul pentru modernizarea străzii Dorobanților (CP)

Primarul Astrid Fodor a semnat contractul pentru modernizarea străzii Dorobanților, situată în cartierul Gușterița, în zona Gării. În urma unei proceduri de achiziție, contractul a fost semnat cu asocierea SC Nord Construct SRL & SC Terra Building SRL & SC Aspire Design. Acesta prevedere realizarea proiectului tehnic în termen de 45 de zile de la semnarea contractului. După predarea proiectului și obținerea tuturor avizelor, constructorul are la dispoziție patru luni pentru a realiza lucrările pe strada care măsoară 1,3 km și pe trei alei adiacente acesteia.

Rețelele de apă și canalizare de pe această stradă sunt în prezent în curs de modernizare de către operatorul SC Apă Canal SA.

În contractul încheiat de Primăria Sibiu este prevăzută amenajarea corespunzătoare a carosabilului și a trotuarelor, precum și modernizarea sistemului de iluminat public prin montarea a 49 de stâlpi de iluminat și a unor noi corpuri de iluminat cu LED. Va fi instalată și tubulatura subterană pentru coborârea ulterioară a cablurilor suspendate. De asemenea, canalizarea pluvială va fi eficientizată pentru o mai bună scurgere a apelor de ploaie.

Valoarea contractului de lucrări este de 3,4 milioane de lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

gaius

Acum 5 ani

Cartierul GUSTERITA incepe deja de-acolo ? Stiam ca Gusterita este dincolo de raul CIBIN...departe de str. Dorobantilor....sa ma insel dupa 28 de ani de cand am plecat ?
Raspunde

Andreea

Acum 5 ani

Str. Dorobantilor nu este in Gusterita.
Raspunde

eugen

Acum 5 ani

Draga Cristina! Gusterita (Hammersdorf) este un fost sat sasesc aflat pe dealul din stanga raului Cibin care s-a unit administrativ cu orasul Sibiu dupa al doilea razboi mondial. Strada Dorobantilor se afla in Lazaret imediat dupa liniile ferate, in dreapta podului garii (privind dinspre centru).
Raspunde

Comentarii fara rost

Acum 5 ani

Fara sens
Raspunde

dan

Acum 5 ani

Vai de capul celor ce scriu articole din birou. Habar n-au. Pun pariu ca nu-i din Sibiu
Raspunde

aaa

Acum 5 ani

Terra Building a mai lucrat in zona si termenul de executare pt ei 4 luni inseamna:1 luna 2018, 1 luna 2019, 1 luna 2020 si finalizare 2021!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus