Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
23°C

A început Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a. Câți elevi susțin examenele în județul Sibiu

A început Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a. Câți elevi susțin examenele în județul Sibiu

Luni, miercuri și joi absolvenții clasei a VIII-a susțin examenele la Evaluarea Națională, de rezultatele cărora depinde dacă aceștia vor păși spre învățământul liceal.

Examenele au început la ora 9:00. În județul Sibiu au fost înscriși 2.837 de elevi care vor susține probele scrise. Luni, 11 iunie, aceștia vor susține proba scrisă la Limba și literatura română. Miercuri, 13 iunie, elevii vor fi așteptați să demonstreze că au însușit matematica, iar joi, 14 iunie, vor mai susține o probă scrisă, de data aceasta la Limba și literatura maternă.

Cei mai mulți elevi înscriși la Evaluarea Națională sunt din municipiul Sibiu - 1095. În Mediaș în sălile de examinare sunt așteptați 348 de tineri, în Agnita - 78, iar în Avrig - 72 de elevi.

Examenele au loc în 80 de centre de evaluare, între orele 9.00 și 12.00.

Conform Ordinului Ministerului Educației Naționale privind organizarea și desfășurarea Evalurării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2017-2018, examenele se desfășoară în conformitate cu prevederile Metodologiei din anul școlar 2010-2011. Toate sălile în care se vor desfășura examene sunt dotate cu camere de supraveghere video și audio. Candidaților la Evaluarea Națională li se mai interzice să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și nici alte obiecte cum ar fi manuale, culegeri, notițe, însemnări, ciorne etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Pe 19 iunie 2018 vor fi afișate rezultatele la examenul de evaluare naţională 2018.

Citiți și: Topul celor mai bune licee din Sibiu și județ. Urmează admiterea

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

lacrimi si durere

Acum 4 ani

Daca tot vă hărniciți sa faceti un articol, nu puteți face o comparație a numărului de elevi de acum și din urmă cu 10 ani, de exemplu ? Sa vedem si evoluția demografica ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus