Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Cât costă o medie de 10 la Bacalaureat și Evaluare Națională. Administrația Sibiu, printre cele mai darnice

Cât costă o medie de 10 la Bacalaureat și Evaluare Națională. Administrația Sibiu, printre cele mai darnice

Elevii care au avut media 10 la examenul de Bacalureat sau Evaluare Națională vor fi premiați de către Ministerul Educației și, suplimentar, în anumite județe, vor primi și alte recompense în bani.

Suma cu care elevii sunt premiați nu este aceeași, ea diferă de la o administrația la alta. În cazul Sibiului, municipalitatea premiază elevii de 10 cu 2000 de lei, în cazul celor care au promovat Evaluarea Națională cu nota maximă și cu câte 3.000 de lei pentru elevii care au obținut 10 la bacalaureat.

Suma este mare, în comparație cu cât se recompensează performanța școlară în Iași și Cluj.

În Iași, conform unei decizii a Consiliului Local Municipal, fiecare elev va primi suma de 1.000 de lei, în timp ce profesorii şi cei implicaţi în actul educaţional primesc câte o tabletă, cărţi, plachetă, coroniţe de flori.

Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca premiază cu câte 1.000 de lei eleviid e 10 de la Evaluarea Națională și bacalaureat, dar și pe cei care au obținut premii la olimpiade. Premii obțin aici și profesorii care i-au pregătit.

Conform hotărârii Consiliului Local Ploiești privind bugetul pe 2022, elevii din Prahova care au avut media 10 la examene vor primi, fiecare, câte 1.000 de lei.

În Târgu Jiu, sunt 3 elevi care au reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională și încă 8 absolvenți care au luat zece pe linie la examenul de Bacalaureat. Toți cei 11 vor primi din partea municipalității câte 10 mii de lei.

În Dolj, media 10 este răsplătită cu 2.500 de lei, iar în Suceava cine a luat 10 pe linie la Evaluare va primi 3.000 de lei, iar liceenii care au trecut Bacul cu 10 vor primi câte 5.000 de lei, în timp ce în Alba, premiul este în valoare de 500 de lei.

Una din cele mai darnice administrații este cea din Râmnicu Vâlcea. Aici, elevii cu media maximă la Evaluare Naţională vor primi premii în valoare de 3.500 de lei, iar cei care au obţinut acelaşi rezultat la Bacalaureat – câte 5.000 de lei. Premiile au fost majorate faţă de cele acordate anul trecut, când valoarea lor a fost de 3.000 de lei, respectiv de 4.000 de lei.

Pe lângă aceste premii, Ministerul Educației va acorda 1.000 de lei pentru fiecare elev de 10 la Evaluarea Națională și 3000 de lei pentru cei de 10 la Bacalureat.

Citește și: O mamă reclamă emoțiile nejustificate de la Bacalaureat. IȘJ: Aceste erori sunt regretabile

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Feli

Acum 1 an

Cred ca te referi la cât valorează o medie de 10, și nu "cât costă". Titlul înșelător transmite altceva...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus