Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Cum a relatat presa rusă despre jefuirea ambasadorului Valerii Kuzmin în Sibiu

Cum a relatat presa rusă despre jefuirea ambasadorului Valerii Kuzmin în Sibiu

Jefuirea ambasadorului rus în România, Valerii Kuzmin, nu a trecut fără atenție pe site-urile rusești. Unii au comparat acest incident cu altul care a avut loc în Kiev, cu implicarea ambasadorului Ciprului.

Ambasadorului Rusiei în România i s-a furat portofelul și cardul diplomatic, a titrat Vesti.ru. Sursa face referire la o știre de pe News.ro, precizând că diplomatul rus se afla în Piața Mare din Sibiu, împreună cu soția, atunci când a rămas fără portofelul plin cu bani și fără cardul diplomatic.

RIA Novosti scrie că poliția locală din Sibiu a anunțat că încearcă să stabilească identitatea infractorului. Cei de la RIA au contactat ambasada Rusiei pentru comentarii, dar n-au primit niciun răspuns.

Și site-ul postului de televiziune NTV a scris despre incident, subliniind că în timp ce se afla în Piața Mare din Sibiu, diplomatul „a simțit o atingere ușoară în regiunea pieptului, după care a observat că a rămas fără portofel, care se găsea în buzunarul cămășii”.

Ambasadorului rus în România i s-a furat 550 de dolari și cardul diplomatic, în timp ce acesta se plimba cu soția - este titlul unei știri de pe siteul riafan.ru, care se prezintă ca o agenție de știri federală. Pe lângă informațiile deja cunoscute, sursa mai amintește despre un incident asemănător. „Amintim că un incident similar a avut loc în Ucraina la mijlocul lunii aprilie. Niște necunoscuți l-au jefuit pe ambasadorul Ciprului în momentul în care acesta era la un fitness-club din Kiev. Infractorii i-au furat portofelul plin cu bani”, scrise site-ul rusesc.

O publicație online regională, riasv.ru, menționează că „potrivit lui Kuzmin, în portofel, pe lângă bani, se aflau și alte documente, iar că fără cardul diplomatic nu va putea intra în ambasadă”. Cu toate acestea, sursa citată precizează că diplomația rusă nu a făcut niciun comentariu oficial până la publicarea știrii.

Site-ul postului rus de televiziune Rent TV scrie că „Un pungaș l-a jefuit ușor pe ambasadorul Rusiei în România”. „Prada infractorului a constituit 1250 de lei (aproximativ 300 de dolari), 250 de dolari, precum și cardul diplomatic, document ce îi servește lui Kuzmin drept act de identitate, dar și confirmarea statutului diplomatic”. Tot Rent TV face referire la postul de radio „Govorit Moskva”, pentur care ambasada rusă a confirmat incidentul ce a avut loc pe 9 iunie. Sursa scrie într-o altă postare că „infractorul a furat portofelul în momentul în care diplomatul rus se afla în Piața Mare după spectacolul „Trei surori”, care a fost adus de echipa teatrului din Novosibirsk „Troța Roșie”.

Politeka.net desfășoară subiectul. „Poliția nu a reușit să prindă hoțul „pe urme fierbinți”, acesta fiind căutat acum de autorități. Poliția română a pornit un dosar penal pe acest caz”. Publicația rusă subliniază că „diplomatul rus nu este primul care a fost prădat în așa mod în Sibiu în acest weekend. În perioada 8-10 iunie oamenii legii locali au primit cinci plângeri care vizau furturi”. Fără nicio legătură cu acest caz, Politeka.net amintește și despre un furt din 31 mai în care a fost implicat deputatul ucrainean Alexei Goncearenko.

În știrea despre acest incident, publicația rueconomics.ru scrie și despre furtul a 200.000 de ruble rusești din posesia unui cetățean armean, infracțiune ce a avut loc într-o pizzerie din Moscova.

Valerii Kuzmin este ambasadorul Federației Ruse în România din iunie 2016. Până atunci a ocupat aceeași funcție în Sudan și Republica Moldova.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

sibian

Acum 5 ani

Mda....nu e de mirare ca nu a fost prins hotul. Noua ni s-au furat bani din casa, am avut martori pe vecinii care au recunoscut hotii si politia nu a facut nimic. S-au depus plangerile necesare, si politia a anuntat ca ne contacteaza intre 7 si 10 zile dar nu au mai venit. Pe langa faptul acesta multe masini au fost sparte si bunuri furate in cartierul nostru, Lazaret, dar politia nu a luat atitudine chiar daca gasca de hoti este recunoscuta in cartier de catre majoritatea locuitorilor si multi i-au surprins pe camere. Asta e tara lui Dragnea, plina de hoti si nesiguranta!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus