Marţi,
31.01.2023
Innorat
Acum
-2°C

Cinematograf Arta se închide

Cinematograf Arta se închide

Deocamdată singurul cinematograf din Sibiu, Cinema Arta își va închide ușile de la sfârșitul acestei luni.

Decizia vine în contextul în care, de luna aceasta, după încheierea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, va fi pus în funcțiune cinematograful din cadrul Centrului cultural ”Ion Besoiu” – noua denumire a fostei case de cultură a sindicatelor din Sibiu. ”Cinematograful Arta se va închide de la 1 iulie. Odată cu deschiderea cinematografului 3D din cadrul Centrului cultural «Ion Besoiu» vom introduce și un nou sistem de ticketing, în care biletele nu mai trebuie obligatoriu tipărite, deoarece codurile de acces pot fi scanate și de pe ecranul telefoanelor, de exemplu”, spune Adrian Neagu, administratorul companiei TV Sat din Buzău, care a închiriat clădirea fostei case de cultură a sindicatelor pentru o perioadă de 20 de ani.

ion besoiu casa de cultura (17) Ecranulde cinema din sala mare a Centrului cultural ”Ion Besoiu” va fi de dimensiunea scenei. În paralel vor putea fi organizate proiecții și în sala mică

Aproximativ două milioane de euro au fost investite în modernizarea și reabilitarea infrastructurii casei de cultură, aproximează Adrian Neagu. Au fost schimbate instalațiile, a fost adaptată clădirea la noile reguli în ceea ce privește siguranța la incendii, au fost aduse noi instalații pentru teatru, spectacole de dans și muzică, dar și pentru cinema 3D. Scaunele au fost schimbate, astfel că acum sunt 503 locuri în sala mare și 120 în cea mică.

Centrul cultural ”Ion Besoiu” va funcționa atât ca cinematograf, cât și ca spațiu destinat activităților culturale. ”Nu mai au ce căuta aici barurile sau cluburile. Pentru partea de sus a clădirii vom discuta cu arhitecți și cu specialiști”, mai arată Adrian Neagu, pentru Turnul Sfatului. Deocamdată, singurul chiriaș al Centrului cultural ”Ion Besoiu” este Teatrul național ”Radu Stanca” din Sibiu, care a închiriat Sala Studio. ”Eu cred că Sibiul are alt potențial. Prin ceea ce am făcut cu această casă de cultură, chiar cred că am adus orașului ceea ce îi trebuia”, mai spune Adrian Neagu.

Citește și FOTO – Cum arată noua Casă de Cultură, după investiții de 2 milioane de euro

Sursa foto principală: Zile și Nopți

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

sridi

Acum 4 ani

Si unde anume in toata cladirea aia este cinematograful ? E secret ?
Raspunde

Calin

Acum 4 ani

In sala mare evident. Unde se mai proiectau filme mai demult
Raspunde

Dili trili

Acum 4 ani

Nici vorbă. Cinema cu 500 locuri??? Unde vă credeti in New York?? Va fi in sala Studio, din laterală. 120 locuri ajung. Publicul local e slab, nici centrele de inchirieri nu au rezistat. Pirateria e in floare aici...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ridichie Iglesias

Acum 4 ani

Intr-un oras plin de cultura,nu mai e nevoie de cinema.Deja e prea mult.
Raspunde

K.Samuel

Acum 4 ani

Wow, sa bagi doua milioane intr-un business care odata deschise mallurile va da faliment...
Raspunde

Hasibusi

Acum 4 ani

la ca comunistii va dau programe la TV, nu cu gagici, toata ziua tractoare si tromboane
Raspunde

Gogo

Acum 4 ani

''Pentru partea de sus a clădirii vom discuta cu arhitecți și cu specialiști”, mai arată Adrian Neagu, pentru Turnul Sfatului.'' Asta exact dupa ce un geam cu termopan (pe corpul de pe terasa) a fost trantit exact in axul intrarii.... Serios ?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus