Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
35°C

Opriți-vă! Ajunge!

Opriți-vă! Ajunge!

Dezbinați societatea, alungați bunul simț, distrugeți noțiunea de construcție! Încetați să mai faceți acțiuni de imagine, încetați să mai fiți duplicitari, încetați să ne mai folosiți! Sunt pur și simplu uimit unde a putut ajunge mojicia celor mai mulți oameni politici, atât din partea celor care ne conduc cât și a unora din opoziție. Sacrificăm o societate pentru a accede sau a rămâne la putere. Susțin în special politicile liberale dar nu aș neglija cele sociale. Nu cred că poate exista dreapta fără stanga sau invers. Susțin și admir orice persoană care se implică în societate, indiferent de culoarea politică, implicat sau nu în politică.

Am preferat sa fac un pas mare înapoi în politica, în urma cu câteva luni, pentru că nu mai împărățeam viziunile celor ce azi conduc partidul din care fac parte, mesajele lor, nu le mai puteam recunoaște calitatea lor, atât umană cât și profesională. Am ales să mă opun minciunii, duplicității, lipsei de viziune, lipsei de direcție, de construcție, nu am putut accepta superficialitatea. Evident că spunând lucrurilor pe nume, fapt pe care mi l-am asumat încă din momentul în care am condus cu succes alegerile locale si parlamentare, respectiv să nu accept ca odată aleși candidații noștri să nu aibă implicare față de comunitatea sibiană, locală sau județeană, făcând cel mult  exerciții de imagine ori bucurându-se de avantajele acelei funcții, am fost înlăturat. A nu se înțelege că cei mulți sunt în această situație însă vă mărturisesc că sunt destui cât să trebuiască responsabilizați ori schimbați sau pur și simplu puși la muncă. Lipsește însă managementul de calitate.

Avem suficiente cazuri, în toate partidele, în comunitatea sibiana, municipală și județeană, de la consilieri locali sau județeni puși pe liste pentru a avea cei pe funcții înalte, publice ori de partid, flexibilitatea deciziilor. Avem consilieri care să nu fi avut proiecte de hotărâre de Consiliul Local or Județean, deloc sau cu caracter derizoriu, ci doar votant, la comandă, al unor propuneri de hotărâri de Consiliu local sau județean. Avem cazuri până la nivel de conducere al unor primării ori a Consiliului Județean sau chiar parlamentari. Oameni care au dezamăgit profesional foarte repede, care doar se bucură de funcții și avantajele pe care acestea le conferă. Nimic însă pentru comunitatea locală, pentru mediul de afaceri, pentru generația tânără a comunității locale, pentru comunitatea sibiană per ansamblu. Ni se oferă însă multă minciună, duplicitate, multă mediocritate.

Mulți dintre cei ce sunt în politică, mai vechi sau mai noi, înțeleg a face politică doar apelând la atac la persoană, contestând continuu orice măsură, bună sau mai puțin bună, inițiată de cei la putere, cu orice preț, cu orice sacrificiu, chiar și al dezbinării societății, al însămânțării sentimentului de ură, al excluderii construcției pe principii sănătoase. Suntem buni în a ataca, a contesta însă nu în a oferi soluții. Facem mult exercițiu de imagine.

Avem partide noi, însă se dovedește a fi foarte greu să construiești un partid național, cu oameni competenți, buni profesioniști, motivați doar de stima de sine și de a aduce societății plus valoare. Pentru a avea un partid nou, sănătos, la nivel național trebuie să construiești temeinic la nivel local. Din punctul meu de vedere este greșeala cea mai mare a partidelor noi, se vor intr-un timp foarte scurt naționale fără să fi reușit să convingă local, să fidelizeze electoratul si sa consolideze bine organizațiile locale.

Tot mai uzitat este conceptul de construcție locală, îmi aduc aminte de cuvintele preotului Necula care își exprima dorința unui partid al sibienilor, moment la care conduceam prin Centrul INFOBiz un program de susținere locală "Consumă Local. Asigură Local". Se vorbește tot mai mult de nevoia unei platforme civice locale, care la momentul potrivit să-și asume un rol politic, cu condiția să rămâna fidelă conceptului de LOCAL.

Susținători ai acestei platforme ar trebui să fie persoanele care s-au scârbit de luptele dintre partidele nationale, mari sau mici, mai vechi sau mai noi, de luptele lor interne, de agresiunea verbală, de minciună, de duplicitate, de imaginea uzata a celor din politică care realmente nu au un CV profesional ori care au intrat in politică și au accesat funcții publice dar nu își aduc cu nimic contribuția față de comunitatea care l-a ales. Această platformă are nevoie de oameni care doresc sa se implice în a trata problemele locale, județene, sibiene, care au expertize pe anumite domenii, care sunt pregătiți să întoarcă în societate, în folosul acesteia, priceperea lor. Oameni care sa raspundă nevoilor comunitații sibiene, nu unor direcții naționale de partid ori unui grup restrâns de oameni politici din organizațiile locale ale partidelor naționale, ale căror viziuni sunt lipsite de direcție ori mai grav sunt viziuni totalitariste. Este nevoie de un management participativ atât pe plan politic cât și social, instituțional.

O astfel de platformă, încep să cred, dând dreptate preotului Necula, trebuie încurajată la nivelul județului Sibiu. Vă invit la dezbatere.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

F. buna initiativa

Acum 6 ani

Clar e nevoie de asa ceva! Sustin.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus