Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Sibiul se află sub cod galben de ploi toențiale până la noapte

Sibiul se află sub cod galben de ploi toențiale până la noapte

Sibiul și alte treizeci şi unul de judeţe sunt sub o avertizare cod galben de ploi torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi izolat grindină, vineri, începând cu ora 6.00 şi până la ora 23.00. De asemenea, pentru râuri din 16 judeţe va fi în vigoare o avertizare de inundaţii, până sâmbătă, la ora 10.00.

Conform avertizării cod galben emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pe parcursul zilei de vineri vor fi averse torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi izolat grindină la început în Banat, Crişana şi Maramureş, apoi în Transilvania, Oltenia, în cea mai mare parte a Moldovei şi în nordul Munteniei. Avertizarea vizează 32 de judeţe.

În intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi frecvent 20-25 l/mp şi pe arii restrânse 40- 50 l/mp.

meteo

De asemenea, de vineri de la ora 16.00 şi până sâmbătă la ora 10.00 va fi în vigoare o informare meteorologică. În acest interval, în Muntenia, Dobrogea şi în sud-estul Moldovei vor fi perioade scurte de timp în care local instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată şi se va manifesta prin intensificări puternice ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse torenţiale şi grindină. Pe arii restrânse vor fi cantităţi de apă de peste 25-35 l/mp.

Pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă va continua să plouă local însemnat cantitativ şi în centrul şi în nord-estul ţării.

În plus, hidrologii au emis o atenţionare potrivit căreia, până sâmbătă la ora 10.00, este cod galben de inundaţii în bazine hidrografice din 16 judeţe - Maramureş, Satu Mare, Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Sibiu, Covasna, Braşov, Suceava, Neamţ, Bacău, Vaslui, Iaşi, Vrancea şi Galaţi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus