Joi,
28.01.2021
Innorat
Acum
-2°C

WizzAir anunță investiții de 200 de mil. de dolari la Sibiu și angajări noi

WizzAir anunță investiții de 200 de mil. de dolari la Sibiu și angajări noi

Compania WizzAir, alături de conducerea Aeroportului Internațional Sibiu și Consiliul Județean au sărbătorit vineri alocarea celui de-al doilea avion Airbus A 320 cu 180 de locuri pentru baza operațională din Sibiu.

Reprezentanții WizzAir au anunțat astăzi că prin cele două avioane alocate permanent bazei din Sibiu, investițiile în zona Sibiului depășesc 200 de milioane de dolari. În același timp, numărul angajaților WizzAir din Sibiu a trecut de 70.

Aparatul de zbor Airbus A320 cu 180 de locuri va susține operarea celor mai noi curse disponibile acum din Sibiu spre Copenhaga, Tel Aviv, Paris Beauvais, Basel și Frankfurt Hahn, precum și creșterea frecvențelor spre 4 destinații populare: Londra Luton, Memmingen, Nuremberg și Dortmund. În total, programul WIZZ din Sibiu va avea alte 20 de zboruri suplimentare săptămânale cu plecare de pe aeroportul local.

Operațiunile de la baza WIZZ din Sibiu au crescut cu 70% în 2018, iar compania oferă aproape jumătate de million de locuri la vânzare spre 11 destinații, în 8 țări, cu prețuri scăzute ce încep de la doar 39 de lei, conform reprezentanților companiei.

În primele cinci luni din 2018, cererea tot mai mare pentru serviciile WIZZ și pentru prețurile scăzute s-a reflectat în mai mult de 110.000 de pasageri transportați, care au călătorit din sau spre Sibiu.

„Astăzi sărbătorim 2 ani de la deschiderea bazei noastre din Sibiu și alocăm cea de-a doua aeronavă WIZZ flotei locale, precum și lansarea a 5 noi rute, atât de așteptate, către Copenhaga, Tel Aviv, Paris Beauvais, Basel și Frankfurt Hahn”, declară Sorina Ratz, Wizz Air Head of Corporate Communications, în cadrul unei conferințe de presă. Aceasta a mai spus că WizzAir va continua angajările la Sibiu.
„În calitate de cea mai mare companie aeriană din România, ne continuăm expansiunea rețelei prin oportunități de călătorie cu adevărat accesibile pe care le punem la dispoziția pasagerilor noștri din România, precum și prin crearea de noi locuri de muncă. WIZZ rămâne loial României și întregii Transilvanii, iar pe viitor sperăm să venim cu și mai multe știri pozitive. Echipajul noastru local, dedicat pasagerilor, abia așteaptă să îi întâmpine la bord pe cei care plănuiesc să călătorească pe una dintre cele 11 destinații din Sibiu!”, a mai spus Sorina Ratz.

De la primul zbor Wizz Air din Sibiu, în 2014, mai mult de 653.000 de pasageri s-au bucurat de tarifele scăzute WIZZ, de sistemul de rezervări facil și de serviciile excelente de la bord, spre și dinspre Sibiu.

RUTE NOI WIZZ AIR DIN SIBIU

Destinație Zile de operare Data de începere Tarife de la*
Copenhaga, Denmarca luni, miercuri, vineri 22 iunie 2018 RON 69 / EUR 14,99
Paris Beauvais, Franța luni, miercuri, vineri 22 iunie 2018 RON 69 / EUR 14,99
Basel, Elveția joi, duminică 21 iunie 2018 RON 39 / EUR 9,99
Frankfurt Hahn, Germania luni, vineri 22 iunie 2018 RON 199 / EUR 44,99
Tel Aviv, Israel marți, sâmbătă 14 iulie 2018 RON 119 /EUR 27,49

FRECVENȚE CRESCUTE PE RUTE EXISTENTE 

Destinație Zboruri săptămânale
Londra-Luton zilnic de la 5
Memmingen Munchen 5 de la 2
Dortmund 5 de la 3
Nuremberg 4 de la 3
„Lansarea noilor rute, odată cu alocarea celei de-a doua aeronave la Sibiu, susține dezvoltarea economică a județului nostru și a întregii regiuni, asigurând legături aeriene accesibile ce conectează Sibiul de importante destinații economice și turistice. În mod cert, noile oportunități de călătorie vor sedimenta relațiile de cooperare cu țările europene și vor deschide noi porți pentru parteneriate de succes. Mulțumesc reprezentaților Wizz Air pentru încrederea acordată Aeroportului Internațional Sibiu și pentru decizia de a continua investițiile în regiune, benefice pentru județul Sibiu”, a declarat Daniela Cîmpean, Președintele Consiliului Județean Sibiu. Sibiu03

Marius Ioan Gîrdea, Directorul General al Aeroportului Internațional Sibiu, a adăugat:

„Extinderea rețelei de rute, odată cu alocarea celei de-a doua aeronave Wizz Air la Sibiu, confirmă potențialul notabil de dezvoltare al traficului aerian în centrul României. Noile zboruri ce conectează direct Sibiul de importante destinații din afara granițelor țării, precum și creșterea frecvențelor pe unele dintre cele mai solicitate rute vor veni, cu siguranță, în întâmpinarea nevoilor de mobilitate ale pasagerilor din cadrul întregii comunități deservite de Aeroportul Internațional Sibiu.”

Wizz Air oferă în prezent 142 de rute spre 22 de țări (inclusiv un zbor intern pe ruta București – Cluj-Napoca) din Europa, de pe 10 aeroporturi. În 2018, 20 de noi rute au fost deja anunțate în România, cum ar fi spre Atena din București și Cluj-Napoca, Nisa, Lion sau Malmo și Salonic din Iași. Wizz Air operează de pe 10 aeroporturi din România cu o flotă tânără de 25 de aeronave, inclusiv 5 aparate de zbor Airbus A320 noi, ultraeficiente, cu 230 de locuri, și o echipă locală de peste 1.000 de angajați.

Spre comparație, dacă baza WizzAir din Sibiu a ajuns la două aeronave, cea din București are 10 aeronave, iar cea din Cluj-Napoca va ajunge anul acesta la șapte.

 

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gratiela Puricescu

Acum 2 ani

Inca putin si aeroportul din Sibiu va fi la nivelul celui din Dusseldorf si poate chiar Paris! Sibiul este un pol de putere si bunastare europeana!
Raspunde

Toma

Acum 2 ani

Aeroportul Sibiu va fi la nivelul celui din Dusseldorf atunci cand orasul Sibiu va fi la nivelul orasului Dusseldorf!Simplu,nu?Ce trebuie facut?La urmatoarele alegeri oamenii sa nu mai fie indiferenti,lenesi sau nepasatori,scoala sa devina scoala si nu o tiparnita de diplome mincinoase,promovarea in orice functie sa se faca doar pe criteriul competentei iar cei care ne-au dus in situatia catastrofala de acum sa fie trimisi la locul lor,adica la puscarie!Atunci nu vor mai fi nici comentatori care improasca cu noroi din spatele unor pseudonime tembele!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus