Sâmbătă,
03.12.2022
Cer Senin
Acum
7°C

UDMR susține demiterea ministrului Transporturilor. ”Nu putem sprijini un ministru care împiedică construcția autostrăzilor”

UDMR susține demiterea ministrului Transporturilor. ”Nu putem sprijini un ministru care împiedică construcția autostrăzilor”

Grupul UDMR din Camera Deputaților a votat astăzi în favoarea adoptării moțiunii simple pentru demiterea ministrului transporturilor, însă majoritatea parlamentară s-a opus. „UDMR consideră prioritară construcția autostrăzilor din Transilvania și, așa cum am subliniat întotdeauna, vrem autostrăzi reale, nu numai pe hârtie. Vrem să fie construite aceste autostrăzi, nu doar să se vorbească despre acestea. Uniunea nu poate sprijini un ministru de resort care împiedică construcția acestora și subminează dezvoltarea infrastructurii din România și Transilvania. Nu putem accepta, ca în secolul al XXI-lea, drumul cu trenul dintr-un capăt al țării într-altul să dureze peste 14 ore în condițiile în care nici cu autoturismul nu este mai convenabil de parcurs acest drum. Ministrul actual, din păcate, nu a luat măsuri pentru remedierea acestei situații”, a arătat deputatul UDMR, sibianul Benedek Zacharie, după dezbaterea din plen a moțiunii simple, amintind de recenta declarație aberantă a ministrului, potrivit căruia, ”dacă am avea autostrăzi, ar crește salariile și ar pleca multinaționalele”.

Membrul Comisiei pentru transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților a amintit câteva dintre deficiențele ministerului de resort subliniind sumele primite ca remunerație de personalul din minister și din subordinea acestuia: „În prezent nimeni nu îi trage la răspundere pe acei angajați din ministerul de resort care împiedică procedurile de achiziții publice, deși calculele demonstrează că fiecare angajat costă, în medie, lunar, peste 8.000 de euro. Această sumă este disproporțională față de remunerația lucrătorilor feroviari. Costurile ridicate nu sunt justificate nici de condițiile de circulație din țară”, a subliniat deputatul UDMR, adăugând că, deși ministrul actual a moștenit situația din minister, nu a întreprins până acum măsuri pentru identificarea și remedierea acestor probleme.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

dancp2

Acum 4 ani

yes,ighen,da
Raspunde

Hell-Town

Acum 4 ani

Mrsh la tine, la Harghita Magye! Si fa-ti autostrada-pod pana la Budapesta ca sa te duci si sa ramai acolo!
Raspunde

zzz

Acum 4 ani

dar un ministru al justitie care apara infractorii, un prim ministru analfabet si un sef de camera penal puteti sprijini? javre...
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

Nu , Benedek , nu autostrăzile DIN Transilvania , , ci Transilvania CU Moldova și CU Muntenia ! Clar , miniștrilor ? Parcă toți - Șovăie , Basescu , Orban - ați fi fost bosimani , nu cetățeni romani votați !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus