Marţi,
21.09.2021
Ploi Scurte
Acum
8°C

Ultima probă scrisă la BAC 2018. Cei mai mulți au ales Geografia și Logica

Ultima probă scrisă la BAC 2018. Cei mai mulți au ales Geografia și Logica

După proba „nașpa” la Istorie, absolvenții clasei a XII-a au încheiat probele scrise la Bacalaureat 2018 cu disciplina la alegere. „A fost foarte bine”, zic ei. După liceu, cei mai mulți dintre liceenii din județ spun că vor să urmeze studiile universitare în Sibiu, Cluj sau București.

La ultima probă a sesiunii iunie-iulie a examenului de Bacalaureat - proba la alegere - au fost prezenți 2371 de tineri din 2452 înscriși. Cei mai mulți au ales să răspundă la întrebările din domeniile Biologie, Geografie și Logică. Spre deosebire de examenele anterioare, de data aceasta tinerii ieșeau zâmbind din centrele de examinare, pentru că proba a fost „ușoară”, iar subiectele „mai accesibile” decât se așteptau.

Diana Grecu, de la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Şaguna” Sibiu, a susținut proba la Logică. „Mie mi s-a părut simplu peste tot. La subiectul trei, care e de obicei cel mai complex, au fost două exemple de silogisme, să vedem dacă sunt valide, să dăm un exemplu pentru unul dintre ele”, ne-a spus tânăra. Diana se așteaptă la nota 9, iar după liceu vrea să facă Psihologie în Sibiu.

În fața centrului de examinare, doi colegi își împărtășesc impresiile, bucuroși că ultima probă a fost „cea mai ușoară”, după Română, Germană și Istorie. „Am completat tot, nu se pune problema. Sigur iau 9,80 sau 10”, spune Dani Gândilă, care vrea să plece după liceu la Cluj să facă Administrarea afacerilor în Limba germană. Iar lui Alex Breaz îi e frică „doar de 20 de sutimi”, pentru că „în rest, am făcut totul perfect”. Peste 8,50 sau 9 este nota la care se așteaptă tânărul ce vrea să studieze Industria Alimentară ori Managementul aici, în Sibiu.

În fața Colegiului Național „O. Goga” am discutat și cu un tânăr care a ales să susțină proba la Biologie. „Eu m-am pregătit și mi-a picat ce-am vrut. La subiectul 3, la exercițiul doi am avut de făcut un eseu cu mitoza și meioza. Am vut de scris componentele nucleului și rolul acestuia. Am avut la subiectul 2 două probleme, una cu segregare și una cu sângele, de calculat masa de apă din plasmă. Și la primul subiect, de completat spațiile lipsă. Am rezolvat tot”, a spus Eduard Baluța. Despre BAC, zice că doar matematica l-a încurcat. „Aștept să iau peste 9 la Biologie și 8,50 media generală”. Tânărul vrea să facă Drept la București.

Cei mai mulți absolvenți a avut Colegiul Economic „G. Barițiu” Sibiu - 194, dintre care 169 au ales să susțină ultima probă scrisă la Geografie. Colegiul Național „O. Goga” a fost absolvit de 187 de elevi: 73 dintre ei au ales să dea examenul la Logică, argumentare și comunicare, 25 - la Biologie, iar 23 - la Anatomie și fiziologie umană. Din partea Colegiului „Gh. Lazar” Sibiu au fost înscriși 181 de absolvenți, cei mai mulți (70) alegând, la fel, Biologia. Cei mai puțini absolvenți au fost la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copșa Mică și Liceul Tehnologic „Valerian Stănescu” din Târnava - câte patru liceeni. Cei din Târnava au ales toți să dea examenul la Fizică.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, examenele au decurs într-un ritm normal, fără incidente. Niciun elev nu a fost eliminat de la probe.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus