Luni,
29.04.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Inundațiile au afectat mai multe case și subsoluri din Sibiu. Unde și cum au intervenit pompierii

Inundațiile au afectat mai multe case și subsoluri din Sibiu. Unde și cum au intervenit pompierii

O curte, 11 subsoluri, patru imobile, o stradă și un operator economic din Sibiu au fost afectate de ploile de joi seara. Totodată, în localitatea Șelimbăr inundațiile au afectat o stradă și două firme - arată bilanțul făcut de ISU Sibiu în urma intervențiilor pompierilor.

Pompierii din cadrul ISU Sibiu au intervenit pentru evacuarea apei, adunate pe străzi, curți sau scări de bloc în urma ploii de pe 28 iunie. În municipiul Sibiu aceștia au primit peste 35 de apeluri la numărul de urgență 112. Astfel, au fost mobilizați un număr de 35 de militari, nouă autospeciale, nouă electropompe, șase motopompe transportabile și o motopompă remorcabilă, în vederea înlăturării efectelor produse de precipitațiile abundente.

inundatii

Din fericire, urmare a încetării ploilor, sistemul de canalizare a început să absoarbă apa de pe străzi, iar pompierii au reuşit să încheie toate acţiunile de intervenţie, asigurându-se că au fost soluţionate toate cele 35 solicitări, anunță purtătorul de cuvânt al ISU SIbiu, căpitanul Cristina Criveanu.

Aceasta a mai precizat că aseară apa a ajuns cel mai mult până la înălţimea de 80 de centimetri, producând doar pagube materiale. Nu au fost înregistrate victime, nici animale afectate ca urmare a efectelor nedorite generate de ploile abundente înregistrate ieri în judeţul Sibiu.

Autoritățile nu au precizat care ar fi pagubele materiale provocate de inundații.

CITIȚI ȘI: Apă Canal despre inundațiile de astăzi: Situații speciale există pe str Turda, rampa Ștefan cel Mare și zona Pictor Brana – Șelimbăr

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus