Duminică,
16.06.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Ploile se întețesc: Cod portocaliu în jumătatea de sud a județului

Ploile se întețesc: Cod portocaliu în jumătatea de sud a județului

ANM a emis un cod portocaliu de ploi abundente și un cod galben de instabilitatea atmosferică și cantități însemnate de apă, avertizările fiind valabile până sâmbătă dimineață, ora 06.00, în circa două treimi din țară. Codul galben a intrat în vigoare la ora 11.30, cel portocaliu va fi valabil începând cu ora 15.00. 

Potrivit avertizării cod portocaliu, în jumătatea de nord a Moldovei, zona Carpaților Orientali, local în Maramureș și în sud-estul Transilvaniei, inclusiv sudul județului Sibiu, temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40...50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și pentru intervale mai scurte de timp, notează meteorologii.

Potrivit codului galben, în intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, precum și în Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, nordul Munteniei și zona montană și deluroasă a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

image-2018-06-29-22537907-41-coduri-portocaliu-galben

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus