Miercuri,
21.02.2024
Ceata
Acum
-1°C

Noapte grea pentru pompierii sibieni. Inundații în tot județul

Noapte grea pentru pompierii sibieni. Inundații în tot județul

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu a mobilizat, în cursul nopţii trecute, 13 cadre militare şi cinci autospeciale cu motopompe pentru evacuarea apei din zonele inundate, ca urmare a ploilor abundente.

Astfel, s-a acţionat la o gospodărie din localitatea Şura Mică, 2 gospodării din localitatea Nochrich şi o gospodărie din localitatea Glâmboaca.

”Au fost afectate curţi, subsoluri şi demisoluri ale locuinţelor în cauză. În localitatea Nochrich, apa pătrunsese până în locuinţe. În localitatea Sălişte, pompierii au evacuat apa de la un tub de canalizare, în sprijinul instituţiei de apă şi canalizare”, explică Cpt. Cristina Criveanu, purtător de cuvânt al ISU.
În paralel s-a intervenit şi de către serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din cadrul primăriilor localităţilor Nochrich şi Avrig.

”Un echipaj de la Staţia de Pompieri Agnita a fost trimis în sprijinul poliţiei şi administraţiei comunei Bârghiş, în acţiunea de consolidare a drumului comunal 33 Zlagna- Pelişor, care s-a surpat la intrare în Zlagna”, mai spune Cpt. Cristina Criveanu.

Încă din cursul zilei de ieri, 29.06.2018, ISU Sibiu a monitorizat situaţia din judeţ, urmare a avertizărilor hidrologice şi meteorologice emise de către instituţiile abilitate. Au fost efectuate şi recunoaşteri pe râul Cibin, fără a fi identificate probleme până la acest moment.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Cucu

Acum 5 ani

Modificați malurile Cibinului , ați tot dormit liniști că la noi nu de întâmplă inundații, alea, alea,
Raspunde

catana

Acum 5 ani

Cu o saptamana in urma, cand romanii din Alba se luptau cu potopul, sibianul Johaos spunea:"In aceasta dimineata frumoasa, imi anunt candidatura". Cum sa calificam gestul? Cat de frumoasa era dimineata pentru romanii din Alba? Ati constatat vreun gest de solidaritate? Bine ca EL se simte confortabil.
Raspunde

ek

Acum 5 ani

Doare prostia! Ce.ai vrut sa faca Johannis? Sa le mute tractoarele si masinile? E treaba guvernului sa asigure diguri prin institutiile subordonate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus