Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
27°C

FOTO-Bun simț și respect la Sibiu. ”În ce țară vreți să trăiască copiii dvs.?”

FOTO-Bun simț și respect la Sibiu. ”În ce țară vreți să trăiască copiii dvs.?”

La sfârșitul acestei primăveri, zona din județul Sibiu a râului Olt era mai curată decât a fost vreodată în ultimii 20 de ani.

Câteva luni la rând, weekend de weekend, conducerea Filialei Pescarilor Sibiu, împreună cu membrii pescari, reprezentanți ai primăriilor, autorități locale și voluntari fără nicio treabă cu pescuitul au strâns peste 12 tone de deșeuri aruncate pe spațiul verde. În total, peste 700 de oameni au venit în timpul lor liber pentru ca toată lumea să trăiască într-un mediu înconjurător curat.

WhatsApp Image 2018-06-27 at 15.21.40 (1)

”La acțiunile de ecologizare și igienizare a malurilor râului Olt, plus cele de pe Hârtibaciu și Cibin la vărsarea în Olt, precum și la cele de pe Târnava Mare în zona Mediașului, au participat peste 700 de membrii ai AJVPS Sibiu, la care s-au alăturat și alte asociații de oameni iubitori de natură, cum ar fi Asociația Happy Carp din Sibiu, Asociația Turnu Roșu Verde sau pur și simplu prieteni ai acestora care nu sunt membrii ai asociației dar înțeleg și respectă natura”, a declarat Romeo Stoicescu, director Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu.

WhatsApp Image 2018-06-27 at 15.21.40

La acțiuni au participat și foarte mulți pensionari sibieni. În total, au fost colectați peste 3000 de saci menajeri de 120 litri fiecare, cantitatea estimată de gunoaie ridicându-se la aproximativ 12  tone de deșeuri. Toate ridicate de pe malurile apei, din locurile unde sibienii ies la pescuit sau la iarbă verde.

WhatsApp Image 2018-06-27 at 15.28.39 WhatsApp Image 2018-06-27 at 15.28.39 (1)

Totul a durat până a trecut perioada de prohibiție și oamenii au reînceput să iasă pe malul Oltului. Zilele trecute, angajații AJVPS cu atribuții de control au început să găsească noi cantități mari de resturi și gunoaie lăsate în urmă.

WhatsApp Image 2018-06-27 at 14.51.54 WhatsApp Image 2018-06-27 at 14.51.55

”Au făcut curat în aproape pe toate zonele accesibile. Unde aduce apa deșeuri se vede și înțelegem, nu suntem absurzi, dar am găsit deja butelii de vin si doze de bere care sunt noi nouțe aruncate lângă apă. De multe ori am ajuns cu câteva minute după ce respectivii au părăsit locurile... și era dezastru. Nu au pic de rușine!”, spun reprezentanții AJVPS.

WhatsApp Image 2018-06-27 at 14.51.56 (1)

Dezamăgiți de atitudinea unora, reprezentanții AJVPS spun că pregătesc introducerea unor măsuri mai dure pentru cei care sunt prinși cu mizerie pe malurile apei.

WhatsApp Image 2018-06-27 at 14.51.56

”La acțiunile de control o să insistăm și asupra curățeniei pentru educarea persoanelor care se consideră pescari și iubitori de natură. În afară de verificarea permiselor, a capturilor reținute și a numărului de undițe, vom verifica și daca aceștia respectă curățenia făcuta de colegii din asociație și vom aplica sancțiuni conform regulamentului: Reținerea permisului pe o perioadă de 90 de zile, pănă la un an, sau chiar excluderea din asociație după caz”, transmite conducerea AJVPS Sibiu.

”Se plâng toți de România în care trăim dar i-am întâlnit cu copiii la pescuit și nu sunt capabili să-i învețe măcar pe ei să păstreze curățenia sau să nu rețină peștii subdimensionați. Se uită la mine ca la urs când îi întreb: În ce țară vreți să trăiască copiii dumneavoastră? Tot în asta de care sunteți voi scârbiți? Cum îi învățați astăzi să facă așa se vor bucura de ea mâine!”, a concluzionat Romeo Stoicescu.
WhatsApp Image 2018-06-27 at 14.51.55 (1)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Laurentiu

Acum 4 ani

Felicitari tuturor celor care au participat la aceasta actiune.. DA - sa fie sanctionati serios cei ce lasa mizerii si mai ales cei ce retin pesti subdimensionati.
Raspunde

Misu

Acum 4 ani

Până nu începeți să amendați nesimțiții,aceste imagini o sa se repete an de an.Pacat de munca depusă de ceilalți.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ioan

Acum 4 ani

Au venit pescarii la curatenie ca sa nu plateasca taxa, nu ca voluntari. Numai in Sibiu AGVPS percepe taxa pentru stringerea gunoaielor care 90% nu le apartin pescarilor.. Sint convins ca sumele colectate sunt folosite numai in acest scop. Pleaca ai nostrii si vin ai nostrii, daca nu participam platim ca prostii. Mare om, mare caracter domnul Sticescu.
Raspunde

Popescu

Acum 4 ani

Ioane nu fi puturos.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marinaru

Acum 4 ani

Penru inceput ar fi trebuit sa se amenajeze locuri unde pescarii sa puna gunoiul in zonele de pescuit si apoi sa certi lumea ca lasa gunoiul aiurea pe mal! Din panii ceruti de la pescari si pot face asemena investitii foarte usor ! Daca in oras nu ar mai fi pubele de gunoi cam cum crede ti ca ar arata acesta?!
Raspunde

kokos

Acum 4 ani

Nu-I nevoie de pubele ca sa arunci gunoiul , e foarte simplu sa-l aduni intr-o punga si sa arunci punga in container cand ajungi in oras , trebuie doar sa vrei!
Raspunde

Adrian Sb

Acum 4 ani

Un inceput foarte bun, care trebuie continuat. Pe de o parte sa participe toti pescarii la actiunile de strans gunoaie, iar pe de alta parte, aplicarea regulamentului pentru cei ce pescuiesc in mijlocul gunoaielor. Nici in germania nu s-au civilizat nemtii din spirit civic, ci de frica amenzilor!
Raspunde

Vecina

Acum 4 ani

Auzi ce prost pubele pe malurile riurilor pt pescari de parca nu poate fiecare sa și stingă gunoiul intr-o punga pina in oras
Raspunde

rosu

Acum 4 ani

In primu rand, trebe bagate carlige si ace de pescuit in nas la toti pescarii. Sa vedem, le place? Toata lumea sa cumpere peste, daca le trebe, din magazin. Si nu mai face nimeni mizerie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus