Joi,
03.10.2024
Parțial Noros
Acum
17°C

Medici de familie din toată țara se întâlnesc miercuri la Sibiu

Medici de familie din toată țara se întâlnesc miercuri la Sibiu

 

Asociaţia Medicilor de Familie Sibiu organizează, în perioada 4-7 iulie, Conferinţa Naţională "Ziua Medicului de Familie". Evenimentul este realizat în parteneriat cu Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu şi Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) și va avea loc la Hotel Ramada, Sibiu.

Printre invitaţi se numără medici cu experienţă, cadre didactice ale Facultăţii de Medicină din Sibiu şi de la alte facultăţi de medicină din ţară, care vor aduce perspectivă multidisciplinară în managementul bolilor. Lectorii, constituiţi în grupurile de lucru patronate de Societatea Naţională de Medicina Familiei, vor oferi abordări aplicate, pe teme legate de pediatrie, cardiologie, vaccinologie, imagistică și strategii de dezvoltare organizaţională.

Noutatea Conferinţei este cursul „Abordarea pacienţilor cu insuficienţă cardiacă în cabinetul medicului de familie", susţinut în colaborare cu Societatea Română de Cardiologie, directori de curs: Conf. Univ. Dr. Ovidiu Chioncel şi Şef Lucrări Dr. Loredana Piloff, 4 iulie 2018.

Temele Conferinţei:

  1. Abilităţi clinice aplicate în contexul specificului medicinei de familie
Abordarea centrată pe pacient, specifică practicii medicinei de familie, necesită cunoştinţe complexe, multidisciplinare şi dezvoltarea de abilităţi care să permită abordarea holistică a pacientului. Probleme de patologie diversă vor fi prezentate din prisma elementelor esenţiale, specifice medicinei de familie şi din perspectiva echipei multidisciplinare.
  1. Abilităţi de comunicare
Comunicarea eficientă este un punct cheie al calităţii actului medical. Principii şi instrumente ale comunicării vor fi abordate de medici dar şi de specialişti în comunicare, precum şi psihologi.
  1. Aspecte epidemiologice actuale cu frecvenţă crescută în practica medicului de familie
Datele epidemiologice sunt atât surse, cât şi mijloace de informare în demersul diagnostic. Valoarea acestora este importantă şi pentru acţiunile de prevenţie. Cunoaşterea şi utilizarea datelor epidemiologice, actualizate prin valoarea diagnostică şi prognostică, oferă un plus de eficienţă echipei multidisciplinare, în cadrul căreia poziţia centrală o reprezintă medicul de familie.
  1. Aspecte etice, profesionale şi legislative în practica medicului de familie
Dificultăţile evidenţiate în managementul cabinetului de medicină de familie vizează o multitudine de aspecte legislative, dar şi deontologice şi etice. Relaţii armonioase în echipa medicală, cu pacienţii, dar şi cu diferitele foruri şi organizaţii ale comunităţii sunt obiective importante în medicina de familie. Sunt invitate prezentări centrate pe problematica eticii activităţii medicale, a legislaţiei cu care interferă activitatea medicului de familie şi propuneri de eficientizare a managementului cabinetului de medicină de familie. Un mijloc important de creştere a valorizării medicinei de familie îl putem avea din noi strategii organizaţionale, pe care le aşteptăm spre prezentare şi dezbatere în această secţiune.

La Conferinţa Naţională "Ziua Medicului de Familie" sunt asteptaţi aproximativ 400 de medici atât din Sibiu, cât şi din întreaga ţară.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus