Marţi,
27.09.2022
Ceata
Acum
10°C

Șelimbărul are o veste pentru dezvoltatorii imobiliari: Obligatoriu, două locuri de parcare pentru fiecare apartament construit

Șelimbărul are o veste pentru dezvoltatorii imobiliari: Obligatoriu, două locuri de parcare pentru fiecare apartament construit

Primăria Șelimbăr a anunțat că a depus pe Sistemul Electronic de Achiziție Publică (SICAP) documentația pentru elaborarea unui nou Plan Urbanistic General (PUG) al comunei. Până la intrarea în vigoare a unui nou PUG administrația locală are în vederea înăsprirea condițiilor de eliberare a autorizațiilor de construcție. ”Ne propunem stoparea construcțiilor haotice, încercăm să protejăm localitatea până la intrarea în vigoare a noului PUG. Una din măsuri va fi obligativitatea construirii a două locuri de parcare pentru fiecare apartament construit”, a anunțat primarul Marius Grecu pe pagina de internet a Primăriei Șelimbăr.

În vederea realizării unui nou PUG, administrația locală a anunțat că dosarul de achiziție publică a fost depus la SICAP. ”Este un nou pas pe care l-am făcut în vederea aprobării unui nou plan urbanistic al comunei. Am avut perioada de consultări, acum așteptăm aprobarea dosarului depus pe platforma SICAP, urmând ca apoi firma de arhitectură care va obține contractul să realizeze proiectul. Ne dorim o localitate mai ordonată, cu un plan urbanistic corect pentru cei care vor să construiască, dar mai ales pentru cei care deja locuiesc în comunitatea noastră”, a declarat primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

Perioada de consultare publică pentru noul PUG s-a desfășurat în perioada 8 noiembrie – 12 decembrie. Prin noul PUG, Șelimbărul își propune pe termen scurt stabilirea şi delimitarea teritoriului intravilan în relaţie cu teritoriul administrativ al localităţii; stabilirea modului de utilizare a terenurilor din intravilan; zonificarea funcţională în corelaţie cu organizarea reţelei de circulaţie; delimitarea zonelor afectate de servituţi publice; modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare; stabilirea zonelor protejate şi de protecţie a monumentelor istorice şi a siturilor arheologice reperate; zone de risc datorate unor depozitări istorice de deşeuri și altele.

Pe termen mediu și lung se are în vedere evoluţia în perspectivă a localităţii, direcţiile de dezvoltare funcţională în teritoriu, traseele coridoarelor de circulaţie şi de echipare prevăzute în planurile de amenajare a teritoriului naţional, zonal şi judeţean, zonele de risc natural delimitate şi declarate astfel, conform legii, precum şi la măsurile specifice privind, stabilirea şi delimitarea zonelor cu interdicţie temporară şi definitivă de construire și delimitarea zonelor în care se preconizează operaţiuni urbanistice de regenerare urbană.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

petre

Acum 4 ani

Kudos!
Raspunde

Vecina

Acum 4 ani

Mai bine mai tarziu decit niciodata asta ar suna si pt orașul Sibiu
Raspunde

bobyaer

Acum 4 ani

Asta e doar de ochi locuitorilor ca ei construiesc tot asa cum vor, iau amenda minima se pun in "legalitate" si e tot cum vrea constructorul.
Raspunde

Liviu

Acum 4 ani

Povesti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus