Vino cu o idee prin care să faci viața în Sibiu mai frumoasă și Fundația Comunitară Sibiu îți dă bani s-o pui în practică. Vei putea arăta apoi tuturor prietenilor, pe stradă, că tu ai făcut asta!
Cum ar fi să vedem și în Sibiu, pe bulevardul Vasile Milea sau pe Ștefan cel Mare – spre exemplu, panouri informative care anunță șoferii câte locuri de parcare mai sunt libere la Cazarma 90 ori în zona centrală, așa cum există în majoritatea orașelor din vest? Sau treceri de pietoni care luminează noaptea din asfalt, că tot e plin facebook-ul astfel de poze?!
Sau cum ar fi să avem un site pe care să găsim date în timp real despre mersul cu bicicleta prin Sibiu. Cu niște senzori montați pe stâlpii din preajma principalelor piste de biciclete din oraș putem apoi vedea care sunt cele mai aglomerate trasee, unde se petrec accidente, unde se pot aduce îmbunătățiri sau chiar pe unde s-ar afla o bicicletă furată. Sunt lucruri simple dar care funcționează de minune în alte orașe.
Despre asta e CitySense, un proiect implementat de Fundația Comunitară Sibiu în parteneriat cu Wenglor și cu sprijinul primăriei. Despre ideile simple, cu suport tehnic și finalitate practică, inițiative ce pot îmbunătăți viața fiecărui cetățean.
"De când am fost mic mi-a plăcut să construiesc și să programez computere, mașini, telefoane. Prin CitySense îi lăsăm pe cei pasionați de tehnologie să folosească orașul ca pe locul lor de joacă", spune Ciprian Ciocan.Prin concursul CitySense oricine poate primi o finanțare nerambursabilă, cuprinsă între 3.500 și 20.000 lei, pentru crearea și implementare în Sibiu a unor prototipuri de soluții de tip Smart City, ce au la bază tehnologia modernă și schimbă în bine viața sibienilor. Valoarea totală a finanțărilor este de 80.500 lei.
„Vrem să vedem proiecte cu o finalitate pentru societate, ne dorim ca ideile să treacă de la stadiul de proiect și să fie puse în practică. Împreună cu Primăria Sibiu și Fundația Comunitară ne-am dorit să îmbunătățim astfel condițiile de viață din Sibiu, care oricum sunt de calitate”, explică Herbert Oprea, directorul companiei Wenglor Sibiu.Concursul li se adresează în special celor pasionați de tehnologie, inginerilor, IT-iștilor, însă pot aplica inclusiv echipe mixte, interdisciplinare. Pot depune proiecte grupuri de prieteni, fără personalitate juridică, precum și ONG-uri. Important e să vii cu ceva bun pentru dezvoltarea Sibiului.
„În afară de finanțare, echipa Fundației Comunitare va oferi celor interesați instruire și consultanță pentru scrierea proiectelor, precum și asistență pentru obținerea autorizațiilor necesare din partea instituțiilor publice”, spun organizatorii.
Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 16 iulie. Detalii despre cum trebuie formulat proiectul, unde se depune și cum pot fi contactați organizatorii găsiți urmărind acest link.
Ca să înțelegeți mai bine spre ce tinde Sibiul și cum văd marile orașe ale lumii unele proiecte similare, iată mai jos un exemplu din New York:
Citește și:
http://www.turnulsfatului.ro/2018/06/13/video-premiera-sibiu-primul-joc-urban-interactiv-deschis-oricui/
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Smart City , Primăria Sibiu , Fundației Comunitare Sibiu , Fundaţia Comunitară Sibiu , elevii sibieni , vasile milea , New York , Mircea Baniciu , Concursului Internaţional , Ciprian Ciocan , tehnologie , Proiectului Pilot , Herbert Oprea , Wenglor Sibiu , concurs sibiu , citysense , Prin City , Compania Wenglor Romania , Spectacol Senzorial Labirint
Vizualizari: 4516
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Satuldeprosti
Acum 6 ore
Sibian
Acum 6 ore
Lidia blajan
Acum 7 ore
Marius
Acum 8 ore
Asen