Duminică,
06.10.2024
Innorat
Acum
13°C

Cash pentru sibienii cu idei șmechere

Cash pentru sibienii cu idei șmechere

Vino cu o idee prin care să faci viața în Sibiu mai frumoasă și Fundația Comunitară Sibiu îți dă bani s-o pui în practică. Vei putea arăta apoi tuturor prietenilor, pe stradă, că tu ai făcut asta!

Cum ar fi să vedem și în Sibiu, pe bulevardul Vasile Milea sau pe Ștefan cel Mare – spre exemplu, panouri informative care anunță șoferii câte locuri de parcare mai sunt libere la Cazarma 90 ori în zona centrală, așa cum există în majoritatea orașelor din vest? Sau treceri de pietoni care luminează noaptea din asfalt, că tot e plin facebook-ul astfel de poze?!

Sau cum ar fi să avem un site pe care să găsim date în timp real despre mersul cu bicicleta prin Sibiu. Cu niște senzori montați pe stâlpii din preajma principalelor piste de biciclete din oraș putem apoi vedea care sunt cele mai aglomerate trasee, unde se petrec accidente, unde se pot aduce îmbunătățiri sau chiar pe unde s-ar afla o bicicletă furată. Sunt lucruri simple dar care funcționează de minune în alte orașe.

Despre asta e CitySense, un proiect implementat de Fundația Comunitară Sibiu în parteneriat cu Wenglor și cu sprijinul primăriei. Despre ideile simple, cu suport tehnic și finalitate practică, inițiative ce pot îmbunătăți viața fiecărui cetățean.

"De când am fost mic mi-a plăcut să construiesc și să programez computere, mașini, telefoane. Prin CitySense îi lăsăm pe cei pasionați de tehnologie să folosească orașul ca pe locul lor de joacă", spune Ciprian Ciocan.
Prin concursul CitySense oricine poate primi o finanțare nerambursabilă, cuprinsă între 3.500 și 20.000 lei, pentru crearea și implementare în Sibiu a unor prototipuri de soluții de tip Smart City, ce au la bază tehnologia modernă și schimbă în bine viața sibienilor. Valoarea totală a finanțărilor este de 80.500 lei.
„Vrem să vedem proiecte cu o finalitate pentru societate, ne dorim ca ideile să treacă de la stadiul de proiect și să fie puse în practică. Împreună cu Primăria Sibiu și Fundația Comunitară ne-am dorit să îmbunătățim astfel condițiile de viață din Sibiu, care oricum sunt de calitate”, explică Herbert Oprea, directorul companiei Wenglor Sibiu.
Concursul li se adresează în special celor pasionați de tehnologie, inginerilor, IT-iștilor, însă pot aplica inclusiv echipe mixte, interdisciplinare. Pot depune proiecte grupuri de prieteni, fără personalitate juridică, precum și ONG-uri. Important e să vii cu ceva bun pentru dezvoltarea Sibiului.

„În afară de finanțare, echipa Fundației Comunitare va oferi celor interesați instruire și consultanță pentru scrierea proiectelor, precum și asistență pentru obținerea autorizațiilor necesare din partea instituțiilor publice”, spun organizatorii.

Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 16 iulie. Detalii despre cum trebuie formulat proiectul, unde se depune și cum pot fi contactați organizatorii găsiți urmărind acest link.

Ca să înțelegeți mai bine spre ce tinde Sibiul și cum văd marile orașe ale lumii unele proiecte similare, iată mai jos un exemplu din New York:

Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2018/06/13/video-premiera-sibiu-primul-joc-urban-interactiv-deschis-oricui/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Dracu

Acum 6 ani

Intr-o tara guvernata de PSD, votat de o majoritate tampa si dezorientata, parca orice s-ar construi lasa in urma un gust amar. Un gust de "cum ar fi daca..." si aici va las pe voi sa comentati.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Zoldi Tibor

Acum 6 ani

Acum un an si sapte luni .de ce nu ati iesit la vot sa iasa partidul vostru favorit care le plac abuzurile si nu au nici un fel de initiative parlame tare: USR!!
Raspunde

Ricardo Ceptura

Acum 6 ani

Aș avea și eu o idee și o ofer gratuit muncipalității: Parcăr cu sistem de lift pentru automobilele mici/medii, în zonele cu blocuri mai mari de 5 etaje, acolo unde există spații “verzi” neamenajate și noroioase, folosite de către rezidenți tot pe post de parcare. Cu acest sistem, poți parca câte circa 6-7 mașini pe locul pe care îl ocupă în prezent 2 înghesuite. Construcțiile respective nu depășesc înălțimea unui bloc cu P+2E și pot fi construite câte 4-5 una lângă alta, deci rezolvați problema a minim 30 de mașini. Cu 10 astfel de construcții aveți deja spațiu pentru 300... cu 20 ar fi 600, cam cât o parcare măricică, din aceea cu 4 etaje. Știu că nu sună extrem de mult, dar credeți-mă, dacă scapi de un șir de 10 mașini parcate pe jumătate în stradă, pe jumătate pe trotuar și pânâ-n tufe, rezolvi o străduță de 60-70 de m din spatele blocurilor lejer. 10 astfel de parcări ar fi aproape 1km degajat de mașini parcate aiurea, care îngustează accesul pompierilor, ambulanței și nu în ultimul rând, locatarilor. Se poate plăti o taxă de abonament, ceva de genul 150 de Euro/an pentru a oferi mentenanță mecanismului acesta. Din ce am înțeles, un astfel de mecanism costă cam cât o mașină nemțească de lux, cu motor de 3.0 și 400 de Kw, deci până-n 200.000 de Euro. Să nu mai vorbim că vine gata de asamblat piesă cu piesă, construcția lui necesitând maxim 2 săptămâni chiar și în ritmul melcului. Dar desigur că astfel de propuneri nu cred că au relevanță. Probabil să-mi iau și câteva înjurături aici în comentarii. Dislike-uri aștept minim 10. Deja mi-am făcut prieteni care nici nu mai citesc ce “aberez” eu în texte mai lungi decât articolil în sine, mă desființează direct. E doar o propunere venind din partea unui locuitor al orașului, preocupat de cum traficul se înfundă, de cum apar blocaje tot mai dese indiferent de oră sau de zi și de felul în care dacă aleg să merg pe jos în cartiere, trebuie să șterg praful mașinilor parcate. Și hadeți să fiim serioși: Nu este vina oamenilor că au ajuns să parcheze astfel. Este vina tuturor administrațiilor care nu au fost în stare din 2007 și până azi, să amenajeze măcar 3 parcări supraetajate în oraș. Iar acum când ar fi nevoie de vreo 15 și nimeni nu ar putea garanta că deblocăm trotuarele și benzile de circulație nici cu acestea, ni se promite că vom avea primele 2 după 2020... Nu dragilor, până-n 2020 ar fi fost normal să le construiți pe a 5-a și pe a 6-a minim. Și să vă puteți justifica că dați amenzi celor care nu au chef să deconteze 20-30 de lei pe lună și își parchează mașina-n pom.
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 6 ani

Cash-ul e deja folosit de oamenii influenti din marginime( ooieri) si impartit apoi unot motoritati locale si nationale doar ca sa prinda niste contracte smechere.Deci cine sint smecherii?
Raspunde

DOINA

Acum 6 ani

pe zi ce trece - autorul acestui articol tot mai decadent si mai de prost gust se face !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus