Duminică,
17.01.2021
Innorat
Acum
-8°C

Micile afaceri. Micul atelier de reparat și recondiționat biciclete

Micile afaceri. Micul atelier de reparat și recondiționat biciclete

Un mic atelier de reparat și recondiționat biciclete își face loc în Sibiu, pentru iubitorii de plimbări prin natură. Cu prețuri mult mai mici decât la atelierele deja cunoscute și cu o mai mare atenție acordată detaliilor, Marius Costin promite să se ocupe de fiecare bicicletă în parte cu plăcere și dedicare.

La 24 de ani, Marius simte că și-a găsit pasiunea. Ospătar de meserie, în timpul liber, în loc să piardă timpul prin oraș sau cu hobby-uri care nu îi aduc nicio satisfacție, tânărul sibian preferă să recondiționeze biciclete. Totul a început după ce și-a cumpărat o bicicletă pe care a trebuit să o desfacă și să o recondiționeze.

„De trei luni m-am apucat de reparat biciclete și sunt foarte mulțumit de ceea ce fac. Am avut într-o zi foarte mare nevoie de o bicicletă pentru o nebunie, o plimbare de-a mea. Așa că m-am dus și mi-am cumpărat bicicletă, dar trebuia puțin recondiționată. Am desfăcut-o pe toată și am refăcut-o după placul meu. Am reușit să fac totul în doar două zile. Văzând că mă descurc așa bine și că îmi și place să lucrez la biciclete, am decis că aș putea să îi ajut și pe alții cu bicicletele lor”, spune Marius.
micile afaceri reparatii bicicleta (9) micile afaceri reparatii bicicleta (7)

Tânărul s-a bucurat de foarte multă susținere din partea apropiaților. Văzând cât de apreciată este munca sa, Marius a decis că este momentul să își transforme hobby-ul într-o mică afacere.

„Prietenii mei, familia, toată lumea a fost foarte impresionată de cât de ușor mă descurcasem cu recondiționatul și m-au încurajat să îmi fac o afacere din asta. Iată că la doar câteva luni de când am început, tot mai multă lume mă caută și chiar merge bine treaba. Nu pot să spun că aș putea să trăiesc din asta, dar sunt mulțumit de nivelul de muncă. Am cam una sau două biciclete pe zi”
micile afaceri reparatii bicicleta (3)

Prețuri pentru toate buzunarele

Atunci când și-a deschis micul atelier, Marius a decis că nu va lăsa ca această nouă pasiune să fie umbrită de bani. Tocmai de aceea, a testat puțin piața, a văzut cam care sunt tarifele și a ales o cale de mijloc: prețuri nu foarte mari pentru clienții săi, dar nici prea mici pentru propriile nevoi. Ele pornesc de la 50 de lei o revizie standard și pot ajunge până la 150 de lei pentru o revizie completă.

„Înainte să încep să fac o listă de prețuri, m-am uitat întâi puțin pe la alte ateliere, să testez piața. Am văzut cam care erau tarifele și am considerat că sunt destul de mari, așa că pe ale mele le-am stabilit puțin mai mici. Oricum, eu nu fac asta pentru bani, ci din plăcere, nu mă aștept să am venituri foarte mari din asta, pentru că am deja o altă sursă de venit. Nu spun nu, dacă voi ajunge să lucrez la mult mai multe biciclete, nu exclud posibilitatea de a transforma asta într-o afacere mai mare. Reparațiile le fac la mine acasă, am un mic atelier amenajat unde am toate ustensilele de care am nevoie”
Marius Costin poate fi contactat atât pe pagina de facebook a afacerii sale, Reparații Biciclete Sibiu, cât și la numărul de telefon 0747835842.

micile afaceri reparatii bicicleta (2) micile afaceri reparatii bicicleta (4) micile afaceri reparatii bicicleta (8) micile afaceri reparatii bicicleta (1) micile afaceri reparatii bicicleta (1)

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Un oarecare

Acum 2 ani

o mica investitie in scule / unelte si un loc mai adecvat pentru reparat bicicletet nu ai strica.. daca tot ati vrut sa-i faceti baiatului putina reclama macar niste poze de mai de Doamne ajuta sa fi pus...nu pe hol sau in sufragerie...
Raspunde

Un oarecare

Acum 2 ani

nu ar strica* (ma corectez mai sus)
Raspunde

Andu

Acum 2 ani

Rar mai gasesti cate un tanar pasionat de reparat, mesterit, felicitari! In vremurile astea in care imediat mergem si cumparam de-a gata orice chinezarie, chiar ma bucura sa citesc acest articol. Daca pasiunea face sa repare in sufragerie, sau lipsa unui spatiu fiind la inceput si cu cativa leuti recompensat, cu atat mai mult il apreciez. Jos palaria!
Raspunde

vasile

Acum 2 ani

Pai ca sa fie legal are nevoie de spatiu care costa, casa de marcat dupa noua legilatie e vreo 1300 roni. Sa vedem cat rezista
Raspunde

Claudia

Acum 2 ani

Recomand cu încredere, băiat foarte priceput. Bravo!
Raspunde

Mihai florin

Acum 2 ani

150 fac majoritatea atelierelor revizile generale.
Raspunde

Un oarecare

Acum 2 ani

plus de asta mergi undeva pe incredere ca ti-au strans surubul cu un anumit numar de Nm si nu dupa ureche...ce sa zic, sa mearga la el cine vrea...dar la un mecianic fara ceva experienta eu nu m-as duce mai ales ca vine din domeniul ospatariei...
Raspunde

hariet wolff

Acum 1 an

imi trebuie pe cineva care imi repara o bicicleta, este veche dar foarte buna.
Raspunde

Nelu

Acum 1 an

pe gratis, nu ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus