Sâmbătă,
11.10.2025
Innorat
Acum
12°C

El Gringo. Die hard 3

El Gringo. Die hard 3

În mod ironic, un restaurant mexican este printre cele mai longevive localuri din inima Ardealului. La El Gringo mâncam în facultate, acum două secole și ceva. Mai ales în sesiune, când te apuca foamea dimineața pe la 2.

M-am întrebat care e cheia succesului acestui restaurant. Mâncarea n-a fost niciodată de trei stele Michelin, de murdar, a fost mereu murdar, ca să nu mai vorbim că mai e și în afara orașului. Dar cum sibianul e conservator și mănâncă unde știe că au mai fost și alții înaintea lui, iaca, trăiește și azi mexicanul.

Meniul, deși are vreo pagină cu specialități sud-americane, e mai degrabă un potpourri din cele mai banale – deci populare – mâncăruri gustate de localnici. Mai un cartof prăjit, mai un șnițel, mai un chilli con carne, mai o salată asortată, mai o pizza, mai o clătită. De toate, să fie pentru toți.

Ne-am așezat la masă pe terasă, iar prima senzație nu este una confortabilă. Locul este destul de murdar, dar murdar în sensul ăla de bază, că n-a văzut un furtun cu apă de vreo 10 ani. Destul de multe mese ocupate, totuși. Se vede însă că nivelul consumatorilor nu este unul cu pretenții, în mod evident oamenii nu au ieșit în oraș ca să guste ultimele găselnițe în materie eco-bio-haute couture, ci ca să-și ostoiască foamea.

Am comandat, așadar, și un fel mexican, și unul românesc, de dragul comparației.

Mâncarea a venit neașteptat de prompt, ceea ce ne-a bucurat, ca primă reacție.

Greșit. Dacă mâncarea vine repede, cel mai probabil nu e proaspătă. A noastră se vedea de la o poștă că e reîncălzită. Ciulama de pui cu mămăliguță era în farfurie, dar numai bunul Dumnezeu și Sfântul bucătar știu când a fost preparat felul. Carnea era uscată pe margine și cum sosul nu abunda, colțurile de-a dreptul crocante de pui se ițeau din farfurie ca niște țepi de arici.

36809148_1826944100678088_5701441932933201920_n

Ce să vorbim de cromatică, plating sau aromă? Ar fi hilar și cu siguranță nimeni de la El Gringo nici nu-și propune să puncteze la aceste capitole. Dar măcar la gust dacă ar puncta, pentru că am stabilit anterior deja că te duci la ei de foame.

Ei bine, nu. Mâncarea lor mi-a amintit de mătușile mele pensionate, care se mândresc că sunt cele mai bune gospodine inter-galactice, dar cumpără cele mai proaste ingrediente din supermarket (le caută înadins pe cele mai ieftine, și cu 10 bani de-ar ieși în câștig). Și toate cred în continuare că Maggi dă gustul mâncării. Așa și aici. Niște bucăți de mâncare ieftină, aruncate în cratiță și pus un pic de vegeta pe deasupra, că și monoglutamatul ăla, nu s-a inventat el degeaba.

Cireașa de pe tort a fost când am cerut sare pentru salata de roșii, iar solnița pe care am primit-o avea un strat consistent de jeg pe ea. Jeg negru, lipicios, de la multe mâini murdare.

36859555_1826944720678026_4256381554625871872_n

Am încercat și o porție de Fajitas, să vedem cum mai stau la capitolul mâncării mexicane. Față de ceea ce știam că e Fajitas, oamenii de aici au complicat lucrurile și mi se pare că a ieșit un talmeș-balmeș. Au pus mult porumb, mult ardei jalapeno, foartă multă brânză cheddar, însă au uitat de unde au pornit. De la un preparat simplu, gustos. Senzația a fost, la fel ca și la celălalte preparate, că totul a fost reîncălzit și astfel i-a lipsit orice urmă de prospețime. Ciudat a fost și că foile de tortilla erau puse sub castronelul de fajitas, ca niște șerveâele. O porție de fajitas costă 25 de lei, iar ciulamaua de pui a fost doar 16 lei. Prețuri foarte bune pentru Sibiu, însă restaurantul nu l-aș recomanda nici măcar pentru a face o farsă cuiva.

Partea bună, pentru că există și așa ceva, e că am mâncat și am supraviețuit.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

17 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Patron

Acum 7 ani

Sper sa nu va mai prindem pe aici, #rezistentilor! Au mai trecut niste hipsteri de-astia pe la noi acum vreo 5 zile si au urlat ca suna la opc, ca nu le place vinul casei, desi erau atat de saraci incat au comandat o carafa de jumatate de litru la 3 insi... Tipic
Raspunde

Erlkonig

Acum 7 ani

Tu cine esti bă, ăla care stă pe langa poartă si cere o țigară?
Raspunde

poznarul

Acum 7 ani

Dar de ce nu ati pozat si solnita aia de care vorbiti ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

kempes

Acum 7 ani

"maestre" esti carcotas si doar atat...te pricepi la mancare cum ma pricep eu la muzica
Raspunde

zzz

Acum 7 ani

unde ai vazut sa dea cineva bani pentru cronici negative? eventual, cine are un local plateste ca sa il lauzi, nu cred ca aia de la mcdonalds de peste drum dau bani sa le faca pocinog celor de la el gringo
Raspunde

Radu

Acum 7 ani

Noi ne-am imbolnavit dupa ce am mancat acolo cu toata familia!!!!
Raspunde

UnSibian

Acum 7 ani

Si eu mancam acolo cand mi-era foame, insa ultima experienta m-a facut sa stau 45 de minute pt o ciorba reincalzita. De obicei era buna mancarea...
Raspunde

ULOS

Acum 7 ani

Adevarul ca OPC ar trebui sa se autosesizeze si sa inchida maghernita. Am trecut de dragul vremurilor din facultate in urma cu doi ani. Descrierea localului reflecta realitatea.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bianca

Acum 7 ani

Domnule cronicar de restaurante, probabil mai puțin cunoscător în tipologia restaurantelor și piața serviciilor, recenzia dvs. îmi lasă senzația că de fapt ați vrut să mâncați la Benjamin, dar nu v-a permis portofelul. Păi așa spuneți, să știe tot cititorul de rând că ați intrat în El Gringo cu pretenții de restaurant de mare calibru. Ați solicitat să vi se înlocuiască solnița murdară? Ați cerut personalului explicație pentru mâncarea pe care ați descris-o ca fiind reîncălzită? Cât despre porția de Fajitas, care a fost prea bogată în ingrediente și care pe parcurs probabil si-a pierdut gustul autentic, este deja notoriu faptul ca la El Gringo se pun ingrediente din belșug cam peste orice fel de mâncare. De aceea este și recunoscut pt faptul că se mănâncă mult le bani puțini. Îmi pare foarte rău pt dvs. că ați întâmpinat atâtea probleme într-un sg. restaurant, la o singură ieșire. Ale naibii, toate în capul dvs. s-au spart! Probabil că sunteți un om tare ghinionist.... Sau doar plătit :)
Raspunde

Un Client

Acum 7 ani

In general nu sunt de acord cu review-urile culinare marca TS, insa in acest caz cam asa stau lucrurile. Localul pe vremuri a fost decent ( n-a stralucit niciodata) insa acum este jalnic. Mancare proasta, ambianta zero, preturi ridicate raport calitate pret IAR SERVIRIEA E CUM TIE NOROCUL.
Raspunde

Alex

Acum 7 ani

La inceput un restaurant ok, chiar peste media localurilor acelor vremuri, acum un mare jeg. Am fost in urma cu vreo 2 luni cu colegii de munca, cautam o alternativa pentru pranz, dar murdaria de acolo ne-a facut sa regretam alegerea.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Good Food

Acum 7 ani

Foarte des iau masa cu familia la El Gringo și suntem mai mult decât mulțumiți.Mancarea foarte buna și prețurile ok. Rămân surprins de recenzia celor de la TS. Dar fiecare cu părerea lui. El Gringo ,noi o sa revenim cu drag. Mulțumim!
Raspunde

Sibian scarbit

Acum 7 ani

Calitate si servicii extraordinare ca la Sibiu! Numai jeg, fudulie, prostie cat cuprinde si preturi de neam prost!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Erlkonig

Acum 7 ani

Cin te ţine-aci? Meri la vale, de unde-ai vint
Raspunde

idiocracy

Acum 7 ani

Mananc acelasi Medalion de fiecare data, cateodata sunt foarte mici portiile, cateodata sunt bune. Singura constanta sunt ospataritele, angajate sa arate bine si sa fie nesimtite. Ultima dara mi-am sters singur masa, mi-am cerut comanda la bar, m-am dus sa achit la bar, ele fiind prea "ocupate".
Raspunde

Mada

Acum 7 ani

Din păcate e singurul restaurant non-stop. Degeaba sunt porțiile mari, daca de cele mai multe ori îți aduc mâncarea stricată/rece/ congelată. Absolut de fiecare dată mă stricam la stomac după ce mancam acolo, așa că am renunțat să mai merg. Mai degrabă comanzi un sandviș la Dabo sau îți cumperi ceva de la trans Agape daca lucrezi noaptea și ți-e foame.
Raspunde

manea

Acum 7 ani

Terminati cu prostiile, la ultima mea vizita am gasit un gandac in pizza ! Nu mai intrati in spelunca asta…..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus