Vineri,
18.09.2020
Ploi Scurte
Acum
16°C

Raluca Turcan, apel pentru Mocăniță. ”Poate vor ajunge și guvernanții noștri să înțeleagă haosul legat de activele statului”

08 Iulie 2018 15:07

Raluca Turcan, apel pentru Mocăniță. ”Poate vor ajunge și guvernanții noștri să înțeleagă haosul legat de activele statului”

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, s-a aflat sâmbătă la Cornățel, pentru a se întâlni la fața locului cu voluntarii care încearcă să repună în funcțiune linia ferată îngustă Sibiu – Agnita. ”Că Statul suferă de o acută lipsă de viziune, că este reprezentat de oameni care nu sunt în stare nici măcar să pronunțe în limba română 2020, mă întristează. Dar nu mă surprinde. Mă revoltă, însă, indiferența cu care autoritățile îi tratează pe cei care, luând act de incapacitatea Statului, chiar încearcă, VOLUNTAR, să miște lucrurile. L-am vizitat la Cornățel pe Mihai Blotor și pe amicii săi din Asociația Prietenii Mocăniței, oameni dedicați de zece ani protejării, revigorării și punerii în valoare a liniei înguste Sibiu-Agnita. Este teribil de emoționant cum oameni bine pregătiți, cu slujbe sigure și bune, își asumă să lupte pentru a salva o părticică din trecutul Văii Hârtibaciului și a face din ea obiectiv de atracție turistică. Singurii lor aliați sunt actualul Consiliu Județean Sibiu și societatea civilă care au înțeles, văzând chiar primele rezultate, importanța unui astfel de proiect pentru zonă”, a postat pe pagina sa de Facebook, Raluca Turcan.

Voluntarii sunt blocați în demersul lor de birocrația din Ministerul Transporturilor, mai precis din cauza proprietății diferite a liniilor și terenurilor căii ferate. ”Instituțiile centrale subordonate sau asociate Ministerului Transporturilor nu sunt în stare să descâlcească situația juridică a liniilor și terenului de sub linii, sunt incapabile să se pună de acord și să aprecieze când cineva face munca pe care trebuia să o facă ei: repară linii pentru Statul Român, schimbă traverse pentru Statul Român, protejează –atenție!- monumente istorice în locul Statului Român! Și toate acestea, fără bani de la Statul Român. Ba mai mult, nepriceperii autorităților de la București li se adaugă de ceva vreme și o serie de șicane pe care alte instituții vigilente le practică împotriva voluntarilor”, a mai spus Turcan.

Deputatul de Sibiu a făcut mai multe interpelări pe această problemă, până acum primind mai multe asigurări că instituțiile statului vor face tot ce le stă în putință pentru deblocarea situației.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

euu

Acum 2 ani

pana la mocanita....fa opozitie..opozitiiiieee...sunteti degeaba si voi acolo...
Raspunde

Cl. Anul politic

Acum 2 ani

Omniprezenta unora in mass-media ne reaminteste de vremuri apuse. Doi: ce au facut pedelacii vopsiti acum penelisti cand au fost la guvernare ?
Raspunde

dancp2

Acum 2 ani

din nou cuvinteaza madam BOTSHANI ce are mocanita din sibiu cu prefectura? pdlista basista ebista antiromanca ca studii SDUPERIOARE LA moscova nau avem nevoie de dinsa DECIT la botoshani
Raspunde

unul

Acum 2 ani

Societatea Feroviara de Turism“S.F.T . – C.F.R .” SA , la acesta societate trebuie soliciate informatii referitor la cele mentionate
Raspunde

DOINA

Acum 2 ani

Turcana go home - MOLDOVA te asteapta !!
Raspunde

Misu

Acum 2 ani

cand PDL era la guvernare, doamna Turcan dormea ? De ce nu a rezolvat problema atunci ?
Raspunde

bulgaru'

Acum 2 ani

Asociația Prietenii Mocăniței nu a existat pe vremea când PDL era la guvernare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus