Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

VIDEO Raed Arafat, despre evacuarea populației din satele județului Sibiu

VIDEO Raed Arafat, despre evacuarea populației din satele județului Sibiu

În orașul Sibiu se află secretarul de stat al MAI, Raed Arafat. Acesta a ajuns în Sibiu după ce a examinat și situația din satele județului în care zeci de case și străzi au fost inundate.

La Sibiu, acesta a urmărit modul în care este instalat digul pe râul Cibin și le-a vorbit jurnaliștilor despre  posibila evacuare a populației din satele din Mărginimea Sibiului în cazul în care ploile nu vor conteni. În acest moment însă, nu se pune problema evacuării.

„Dacă va crește nivelul apelor mai departe, este posibil ca unele localități să fie evacuate. Din acest motiv noi ridicăm niște diguri suplimentare. Apele Române au adus niște panouri care sunt digur temporare, au adus hidrobaraje, pe care le instalează în Cristian. Sunt alte localități în care se pun 2-3 rânduri de saci numai de protecție la acest moment. În cazul în care va fi mai multă apă în cursul nopții sau mâine,... până se termină codul ăsta de ploi,... până atunci noi avem obligația să fim pregătiți și să protejăm populația din zonă. La acest moment, evacuarea de populație nu se pune în discuție. Chiar dacă va fi nevoie de acest lucru, atunci va fi populația din imediata apropiere a zonelor inundate, dar nu se pune problema” - Raed Arafat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Fumigena

Acum 5 ani

capital de imagine? pentru cine oare???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus