Sâmbătă,
23.10.2021
Ceata
Acum
11°C

Controale ITM Sibiu la service-uri auto, cabinete medicale și restaurante

Controale ITM Sibiu la service-uri auto, cabinete medicale și restaurante

Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a efectuat recent o serie de controale referitoare la modul în care se respectă programul de muncă al angajaților.

Din interogarea bazei de date privind registrul general de evidență a salariaților, gestionată de Inspecția Muncii, la data de 30.04.2018, din numărul total de contracte individuale de muncă active, un procent de 13,72% reprezintă contractele individuale cu timp parțial.

Ori în contextul în care, începând cu luna august 2017, prin modificarea și completarea Codului muncii, primirea la muncă a unui salariat în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial este considerată muncă nedeclarată, ținând cont de faptul că există o practică în rândul angajatorilor de a încadra personal cu contract de muncă cu timp parțial, în fapt activitatea desfășurându-se 8, 10 sau chiar 12 ore/zi, se consideră oportună declanșarea unor acțiuni de control, cu caracter inopinat, la angajatori din mai multe domenii de activitate.

În județul Sibiu inspectorii ITM au făcut 30 de vizite inopinate la mai mulți angajatori.

”Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a efectuat verificări inopinate la 30 de operatori economici din județ, cu activități economice desfășurate în domeniile comerț, baruri, restaurante, construcții, service auto, transporturi, financiar și asigurări și cabinete medicale, angajatori care au încheiate contracte de muncă cu timp parțial. Inspectorii de muncă au depistat doi angajatori ai căror angajați - 3 persoane - se aflau la serviciu în afara programului stabilit prin contractul individual de muncă, motiv pentru care au fost sancționați cu avertisment”, se arată într-un comunicat al ITM Sibiu.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus