Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

„Merele verzi” din magazinele Lidl, pline cu pesticide

„Merele verzi” din magazinele Lidl, pline cu pesticide

„Merele verzi” din sortimentul Golden Delicious sunt retrase de pe rafturile magazinului Lidl România, din cauza că sunt pline cu pesticide. În cadrul controalelor de rutină s-a descoperit în aceste pproduse o cantitate de pesticid Clorpirifos peste limita admisă de lege, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit instituției din magazine au fost retrase merele care au fost puse în vânzare în perioada 24 iunie - 2 iulie 2018. De fapt, cele pe care consumatorii nu au reușit să le cumpere.

Specialiștii de la ANSVSA precizează că Clorpirifos poate provoca simptome precum lăcrimare, salivație, secreții bronșice, contractarea pupilelor (mioza), erupții, diaree sau spasme musculare. La anumite grupe de persoane (gravide, copii, persoane în vârstă sau cu un sistem imunitar scăzut) pot apărea simptome severe.

Merele verzi, Sortimentul Golden Delicious, au fost vândute de Lidl România de la 24 iunie până la 2 iulie 2018. „Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a retras merele în cauză de la vânzare. Rugăm consumatorii să returneze merele în oricare dintre magazinele Lidl”, anunță ANSVSA. Contravaloarea produsului va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, mai precizează autoritățile.

Această retragere vizează exclusiv Merele verzi din sortimentul menționat mai sus. Alte mere din alte sortimente vândute de către Lidl România, inclusiv ale altor furnizori, nu sunt afectate de această retragere, subliniază autoritățile.

Lidl România are trei magazine în Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Cl. Anul politic

Acum 5 ani

Parcă numai merele acelea și numai de la acel magazin sunt pline de pesticide. Alte fructe nu ? Cele din Turcia sunt impecabile ? De ce să nu cumpărăm legume și fructe românești din piață și să ne intoxicăm cu cele de aiurea: nu avem mere, ceapă, cartofi, usturoi la noi pe piață ?
Raspunde

Surpriza

Acum 5 ani

... pentru ca meriti sa fiti surprins!
Raspunde

kokos

Acum 5 ani

Siiiguuuurrr ca da , doar cele verzi sunt cu pesticide , celelalte nu!Aha , aha!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus