Marţi,
07.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-7°C

Cele mai zgomotoase locuri din Sibiu. Strada Rahovei, pe primul loc

Cele mai zgomotoase locuri din Sibiu. Strada Rahovei, pe primul loc

Pe strada Rahovei, nr. 25 din orașul Sibiu a fost înregistrat cel mai mare nivel de zgomot în luna iunie, potrivit măsurărilor realizate de specialiștii Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu. Valoarea detectată de aparate o depășește pe cea admisibilă, iar specialiștii spun că orașul devine mult prea gălăgios din cauza mașinilor care tranzitează orașul, dar și din cauza utilajelor folosite în construcții.

În total, în luna iunie au fost realizate 20 de măsurări ale nivelului de zgomot pentru a vedea care este impactul zgomotului creat de traficul rutier intens asupra oamenilor. Măsurătorile s-au efectuat în principalele intersecţii şi pe arterele cu trafic intens ale municipiului Sibiu, pe o perioadă de 10 minute şi cu măsurare în fiecare locaţie.

Nivelurile de zgomot înregistrate au variat între 61,0 dB – 73,6 dB (decibeli). Valoarea cea mai mare a nivelului echivalent de zgomot în luna iunie a fost înregistrată în punctul de măsurare Municipiul Sibiu, str. Rahovei, nr. 25 -, fiind de 73,6 dB, în intervalul de timp 12.00 - 12.10, valoarea admisibilă fiind de 70 de decibeli. Pe locul doi cu cel mai intens zgomot este Calea Dumbrăvii, nr. 34, în Piața Aurel Vlaicu, acolo unde s-a detectat un nivel de 72,3 decibeli, valoarea admisă fiind de 65 decibeli.

La polul opus, cel mai liniște a fost pe aleea Mihai Eminescu, din parcul Sub Arini – 61 decibeli detectați, raportat la o valoare admisibilă de 60 decibeli în interior.

În tabelul următor sunt enumerate locaţiile monitorizate şi sunt trecute valorile nivelului de zgomot de pe fiecare amplasament:

raport zgomot in sibiu Iunie

Spre comparație cu alte localități, în luna mai, cele mai gălăgioase locuri au fost declarate strada Castanilor, nr. 8 - Primăria din Copșa Mică, precum și zona Spitalului din Mediaș.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

...

Acum 4 ani

Credeti ca pe urbanisti ii doare la ureche de chestii dinastea? Strazile noi se fac inguste, cladirile sunt la limita legii si peste si strazile se aglomereaza f usor. Acolo pe noile strazi ale sibiului daca o sa masurati o sa gasiti valori mai mari
Raspunde

Tatiana Lorgeanu-Fufeldea

Acum 4 ani

La noi in Avangarden oltenii fac gratare pe balcon si ne deranjeaza familiile ca beau mult si se porcaie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus