Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
12°C

Cum plantezi o grădină la oraș?

Cum plantezi o grădină la oraș?

În cadrul proiectului “Grădina mea de la oraș“ a fost realizat și un clip dedicat celor care vor să își amenajeze un spațiu verde, dedicat legumelor și plantelor aromatice. Proiectul are drept scop încurajarea sibienilor să își amenajeze o grădină de legume cât mai aproape de bucătăria proprie, în vederea unei alimentații sănătoase. Acțiune este cofinanțată de Primăria municipiului Sibiu, prin intermediul Agendei Comunității.

Clipul a fost realizat cu ajutorul partenerilor de la Grădina Verde Sibiu, care au explicat pașii care trebuie urmați în amenajarea corectă a unei grădini de oraș. De la așezarea substratului în jardiniere, în straturi de minim 20 de cm adâncime, și până la distanțele care trebuie respectate în sădirea răsadurilor sau a semințelor.

Proiectul “Grădina mea de la oraș“ continuă cu lansarea unui nou concurs, în cursul acestei săptămâni. După ce la începutul lunii iulie 14 sibieni au câștigat câte un kit pentru amenajarea unei grădini de oraș, la începutul lunii august va fi lansat concursul în urma căruia vor fi premiate cele mai frumoase și sănătoase astfel de grădini. Regulile de participare sunt simple: cei interesați de concurs sunt invitați să își publice pe site-ul proiectului fotografii cu grădinile crescute de ei, fotografii însoțite de câteva cuvinte referitoare la plantele crescute și la eventualele “secrete“ aplicate. Un juriu format și din specialiști va desemna cea mai frumoasă și sănătoasă grădină de apartament, respectiv cea mai frumoasă și sănătoasă grădină din jurul unei case. Pentru fiecare premiul acordat este de 1.500 de lei. Totodată, sibienii sunt îndemnați să desemneze și ei proprii câștigători, votând grădinile preferate. Proprietarii celor mai votate grădini vor primi câte o mențiune de 500 de lei.

Acesta este un material publicat în cadrul proiectului “Grădina mea de la oraș“, inițiat de Turnul Sfatului cu susținerea administrației locale. Scopul proiectului este acela de a determina cât mai mulți sibieni să își amenajeze o grădină de legume în balcon sau în jurul casei. Detalii despre acest proiect puteți găsi aici.

logo municipiul sibiu

“Grădina mea de la oraș“ este o acțiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității.

Logo - Oasis

Sponsor principal: Oasis

gradina verde

Partener: Grădina Verde Sibiu

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus