Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Neagu: Guvernul Dăncilă a uitat că trebuie să conducă țara!

Neagu: Guvernul Dăncilă a uitat că trebuie să conducă țara!

”Sub masca unor marionete perfecte, membrii Guvernului PSD – ALDE devin cei mai mari inamici ai țării lăsată într-o periculoasă derivă„, este concluzia deputatului PNL Nicolae Neagu după seria de gafe recente făcute de Ministerul Apărării, cel al Agriculturii și premierul Viorica Dăncilă. ”Dezastrul politicii PSD – ALDE este evident. După șase luni, guvernarea Dragnea – Dăncilă a reușit să readucă România în perioada de criză atingând cel mai mare deficit bugetar din 2012. Mai exact, diferența dintre venituri și cheltuieli pentru primul semestru a ajuns la 1,61% din PIB, adică 14,9 miliarde de lei. Și suntem doar la jumătatea anului! Cu un astfel de deficit bugetar, următoarea perioadă se va afla sub semnul disperării”, spune Neagu.

Liberalul spune că pentru plata salariilor și pensiilor, Guvernul Dăncilă sacrifică ”complet” investițiile publice majore, împrumutâdu-se zilnic pentru plățile cheltuielilor curente. ”Nu voi fi surprins să vad o rectificare bugetară imediată în care banii de la transporturi-autostrăzi sau de la agricultură și de la economie-energie să fie direcționați către muncă și sănătate! Vor urma alte și alte împrumuturi! Cu o inflație de 5,4% în luna mai, cel mai mare nivel din ultimii 5 ani, cu un curs mediu de schimb de 4,55 lei/euro- sub nivelul cotațiilor actuale, prognoza de creștere economică de 5,5% nu mai este posibilă iar construcția bugetară pentru anul 2018 nu mai are nicio legătură cu realitatea!”, a mai arătat Nicolae Neagu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Cl. Anul politic

Acum 5 ani

Cu asemenea austeritate, chiar si Metalcar ar fi in pierdere.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus