Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
3°C

Festivalul Medieval revine la Sibiu: cai de rasă, spectacole de foc și reconstituiri istorice

Festivalul Medieval revine la Sibiu: cai de rasă, spectacole de foc și reconstituiri istorice

Cea de-a 18-a ediție a Festivalului Medieval „Cetăți Transilvane” debutează vineri, 24 august, în centrul orașului. Evenimentul va aduce din nou în Piața Mare sute de personaje de Ev Mediu: cavaleri, domnițe, bufoni, trubaduri și menestreli.

Timp de trei zile, de vineri, 24 august, până duminică, 26 august, peste două sute de artiști din România, S.U.A., Belarus, Serbia și Letonia, alături de negustori și breslași din toată țara, vor transforma Piața Mare într-un tablou al Evului Mediu. Nu vor lipsi din program defilările cu cai, spectacolele pirotehnice, atelierele meșteșugărești ale Calfelor Călătoare, concertele de muzică medievală și spectacolele de teatru, dar nici spectacolele pentru copii.

Turnul Dulgherilor, punctul de start al paradei de deschidere a festivalului

În acest an parada de deschidere a festivalului va lua startul de pe Strada Cetății, de la Turnul Dulgherilor, vineri de la ora 21:00, și va continua pe traseul Parcul Cetății (Aleea Celebrităților) – Bulevardul Nicolae Bălcescu – Piața Mare. În paradă vor defila alături de toți artiștii invitați la festival și patru cai de rasă, aduși la Sibiu de Clubul de Echitație Transylvania. Seara de vineri va continua cu un concert al trupei Strella Do Dia din Portugalia, aflată în premieră la Sibiu, începând cu ora 21:30 și se va încheia pe fântâna arteziană din Piața Mare cu un spectacol pirotehnic al trupei Sirius, o alta premieră a serii, de la ora 22:30.

festivalul medieval

Spectacole de teatru și ateliere în „Festivalul celor mici”

O secțiune distinctă în ultimii ani în programul festivalului o reprezintă programul de spectacole și activități pentru copii, intitulat generic „Festivalul celor mici”. Anul acesta, copiii vor avea parte la Festivalul Medieval „Cetăți Transilvane” de ateliere interactive (herladică, pictură, muzică și teatru, picioroange, poiuri și jonglerii, basoreliefuri, confecționare brățări și păpuși textile), dar și de spectacole de teatru de păpuși, susținute de companii de teatru din țară. Programul complet al atelierelor și spectacolelor de teatru pentru copii este publicat pe siteul oficial al festivalului www.fmct.ro .

Patru companii de reconstituire istorică vor fi prezente în Piața Mare

Ordinul Cavalerilor Anacroniști, Cavalerii Cetăţii Roşii, Paladinii de Terra Medies și Compania Terra Ultrasilvana își vor instala, vineri, taberele medievale în Piața Mare din Sibiu și pe toată perioada festivalului vor prezenta publicului demonstrații de lupte medievale, expoziții de arme și armuri, spectacole de animație stradală, spectacole de teatru după scenarii istorice, spectacole de dansuri medievale, jocuri interactive etc.

festivalul medieval

Crispus the Art of Fire, în închiderea festivalului, duminică, 26 august

Festivalul se va încheia duminică, 26 august, la ora 22:20, cu spectacolul pirotehnic al trupei Crispus din Sibiu. Informații complete despre programul acestei ediții a evenimentului sunt publicate pe siteul oficial al festivalului www.fmct.ro. Festivalul este organizat de optsprezece ani la Sibiu de către Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus