Vineri,
15.01.2021
Innorat
Acum
-3°C

Festival de îngrijit puieți. Cu Verdele-n SUS merge la Arpașu cu cortul

Festival de îngrijit puieți. Cu Verdele-n SUS merge la Arpașu cu cortul

La aproape doi ani de la plantarea a 10.000 de puieți de stejar, frasin și paltin în Arpașu de Sus, la poalele munților Făgăraș, iubitorii naturii se întorc la o nouă sesiune de îngrijit. De această dată, acțiunea se va întinde pe două zile, iar cei prezenți vor avea parte inclusiv de cântece de munte și un foc de tabără.

Puii de copaci au din nou nevoie de atenție - e miezul verii și i-au cotropit buruienile, spun cei de la Cu Verdele-n SUS. Tocmai de aceea, mâine este organizată o nouă acțiune de îngrijire a celor 10.000 de puieți: #sacrestemopadure, episodul VIII. Și nu oricum, ci sub forma unui mic festival.

În cadrul întâlnirii va avea loc în primul rând acțiunea clasică de îngrijire a puieților (transport și mâncare asigurate de organizatori), dar și ateliere educative și relaxante, mici concerte live și nu în ultimul rând Agora Vă vedem din Sibiu în jurul focului. De această dată, participanții la acțiune sunt invitați să rămână peste noapte cu corturile, iar duminică vor avea loc o serie de ateliere matinale și o drumeție și scăldat la ștrandul Victoria.

Pentru a îngriji cei 10 mii de puieți, organizatorii invită 100 de voluntari să se alăture proiectului. Înscrierile se pot face AICI.

Cu verdele-n SUS asigură mâncare și transport doar pentru acțiunea de îngrijire a puieților. Pentru cei care doresc să rămână peste noapte, li se recomandă să își aducă suficientă mâncare, apă și să se asigure că au mijloc de transport pentru întorsul acasă.

Atelier practic pentru mersul cu cortul

Alpinistul Teodor Tulpan va fi de asemenea prezent la Festivalul de stat cu cortul. Acesta pregătește un atelier practic în cadrul căruia cei prezenți vor învăța cum să acționeze în diverse situaţii, dar și cum să se împrietenească cu muntele.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus