Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
31°C

Asistența Socială Sibiu, gestionată defectuos: „Este o problemă în actul de conducere”

Asistența Socială Sibiu, gestionată defectuos: „Este o problemă în actul de conducere”

Consiliul Județean Sibiu va trimite o comisie specială care să verifice și să analizeze modul în care șefii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu (DGASPCS) își desfășoară activitatea. Președintele CJ Sibiu sugerează că la instituție ar exista o problemă de management.

Săptămâna viitoare Consiliul Județean va aproba constituirea unei comisii speciale, compusă din consilieri județeni, experți independenți, specialiști în resurse umane și juriști care va avea un scop clar definit: să analizeze și să verifice managementul realizat de către directorul general și directorii generali adjuncți ai DGASPCS. Consiliul Județean a pregătit un proiect de hotărâre în acest sens, care a fost inclus preventiv pe ordinea de zi a ședinței care va avea loc pe 29 august.

Conform documentului, comisia va analiza și va verifica modul de îndeplinire a obligațiilor legale, a atribuțiilor prevăzute de regulamentul de organizare și funcționare și în fișele posturilor, a sarcinilor transmise de Consiliul Județean Sibiu, a măsurilor dispuse și a recomandărilor formulate de organele de control.

În expunerea de motive semnată de Daniela Cmpean, președintele CJ Sibiu, se menționează că „atât misiunea de audit intern a consiliului, derulată în 2017, precum și concluziile auditului Curții de Conturi a României - Camera de Conturi Sibiu, converg spre concluzia unui act de conducere defectuos”.

„Mai mult, aparatul de specialitate al Consiliului Județean Sibiu a fost solicitat într-un mod excesiv pentru emiterea de puncte de vedere la probleme care țin de actul de conducere executivă a DGASPCS (...) Nu s-a observat o îmbunătățire a activității, a modului de comunicare și de rezolvare a problemelor, astfel încât consider că există o problemă în actul de conducere al direcției” - mai menționează în document Câmpean.

Comisia specială creată de CJ Sibiu urmează să înceapă verificările pe 3 septembrie și să le finalizeze pe 28 septembrie. Iar în luna octombrie aceasta va prezenta un raport detaliat cu privire la activitatea șefilor direcției vizate.

Despre management defectuos la DGASPCS Daniela Câmpean a vorbit și în anul 2016.

Amintim că sistemul de asistență socială din Sibiu a devenit o temă de dispută în luna iunie între președintele CJ SIbiu și prefectul județului, Adela Muntean. Motivul care a stat la baza certurilor dintre cei doi funcționari a fost faptul că angajaţii din sistemul judeţean de asistenţă socială nu şi-au primit sporurile salariale. De fapt, aceştia erau pe punctul de a nu-și primi nici salariile în această vară.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

8 comentarii

lenroc

Acum 3 ani

singura instituție mare din Sibiu ai cărei angajați nu au primit tichete de vacanță. anul 2017 a venit cu peste 100.000 euro cheltuiți pe soluții defectuoase de printing. si exemplele pot continua.
Raspunde

mama leone

Acum 3 ani

Iar vor sa schimbe directoarea? S-o aduca pr dba T/
Raspunde

asistatul

Acum 3 ani

Dna Laura Vaslan, nu prea sunteti pe placul conducerii politice a judetului! Ce-i de facut? Trebuie sa va inscieti in PNL sau PSD?
Raspunde

Iulian

Acum 3 ani

Nu i in PSD ?
Raspunde

Gigi

Acum 3 ani

Dati afara putorile si faceti concurs de angajare transparent! Singura solutie viabila
Raspunde

pnl

Acum 3 ani

DECI SE PARE CĂ DOAMNA PREFECT AVEA PERFECTĂ DREPTATE.
Raspunde

Republica Teleormaneana Romania

Acum 3 ani

Pai nu sunt bani! Poate au fost folositi la deplasarile mitingiste in tricouri albe, poate ii rontaie ceva politruci ca in alte judete de frunte ale Republicii, poate vontanti pesede isi i-au plata, cine stie? Orice ar fi, faptul ca exista creaturi care fura de la acele suflete chiunite ar trebui corectat cu un cate un glont!
Raspunde

xxx

Acum 3 ani

Doamna Presedinta sa se uite in ograda dumneaei si apoi sa critice pe altii....asa facem noi romanii ...ne vaietam de capra vecinului.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus