Joi,
22.02.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Ciprian Badiu și Catrinel Dragomir vor expune în Orașul Artiștilor, în septembrie

Ciprian Badiu și Catrinel Dragomir vor expune în Orașul Artiștilor, în septembrie

Ciprian Badiu a fost selectat pentru a-și organiza prima expoziție personală de pictură, în Turnul Sfatului

Proiectul Orașul Artiștilor urmărește să fie, pe lângă platforma prin care se pot exprima artiștii sibieni, și o rampă de lansare pentru viitori artiști. Astfel, pasionații de artă doritori de a expune în cadrul proiectului, au putut să se înscrie, timp de două luni, în ceea ce urma să devină stagiul de pregătire pentru organizarea propriei expoziții de artă, în Turnul Sfatului din Sibiu, în perioada 15-30 septembrie 2018. Dintre cei înscriși, Ciprian Badiu a fost selectat pentru a se pregăti și a organiza expoziția ce-i va sta pentru totdeauna la temelia vieții de artist.

Ciprian Badiu (2)

La 35 de ani, Ciprian Badiu a decis destul de recent să urmeze calea uneia dintre cele mai mari pasiuni ale sale – pictura. Angajat ca grafician, sibianul urmează de trei ani și cursurile Școlii Populare de Arte și Meserii “Ilie Micu” și spune că cel mai important moment pe care îl așteaptă este cel în care va avea o expoziție. Acest lucru a venit mai repede decât credea, asta pentru că a fost selectat să organizeze chiar expoziția care închide ediția 2018 a proiectului Orașul Artiștilor.

„De foarte multe ori am vrut să încep să mă perfecționez, să fac ceva în acest sens, să reușesc să am o expoziție. Acum, că s-a ivit această ocazie, nu am mai vrut să mai amân. Am spus că orice ar fi, măcar încerc. Nu aveam absolut nimic de pierdut așa că mi-am trimis portofoliul în speranța că voi fi selectat pentru a expune în Orașul Artiștilor”, spune Ciprian.

Ciprian Badiu are 35 de ani, este din Sibiu și lucrează ca web designer. Își are atelierul acasă, unde lucrează seara și în weekend, atunci când are timp. Artistul spune că în ceea ce privește nivelul său de experiență, abia dacă a „zgâriat suprafața” și că mai are mult de lucru dar oportunitatea de a organiza prima sa expoziție personală în cadrul proiectului Orașul Artiștilor va fi un adevărat test și probabil cel mai puternic feedback pe care-l poate avea în momentul acesta.

Piața Mică va găzdui expoziția “Human”

În prima jumătate a lunii septembrie, Catrinel Dragomir va expune o serie de portrete pictate în acrilic pe pânză, în cadrul expoziției “Human”.

“Portretele mele sunt popasuri în lunga călătorie a auto-descoperirilor. Așa cum montaniarzii se opresc, câteodată, să se răcorească din izvorul munților, așa zăbovesc și eu între culorile mele, care, pe pânză capătă chip de om” își prezintă Catrinel expoziția.

Catrinel Dragomir (1)

Catrinel Dragomir a început să se îndrăgostească de arta plastică în urmă cu 10 ani, atunci când a urmat cursuri private de desen. În 2008 a vernisat o expoziție de pictură intitulată "Salca" - grafică în tuș și acuarelă. De 3 ani predă, organizând ateliere de pictură ghidată pentru adulți și copii.

Catrinel Dragomir (2)

Expoziția “Human” va putea fi vizitată zilnic, în perioada 1-15 septembrie, în Orașul Artiștilor din Piața Mică, în cadrul galeriilor de artă aduse în stradă, în fața Turnului Sfatului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus