Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Aeroportul Internațional Sibiu a înregistrat cifre record în 2018

Aeroportul Internațional Sibiu a înregistrat cifre record în 2018

Vara anului 2018 se încheie cu un record de trafic la Aeroportul Internațional Sibiu. Vârful valului de călători a fost atins în ultima lună de vară, când peste 85.000 de pasageri au ales zborul din Sibiu, o premieră pentru aeroportul sibian.

Cifre record au fost atinse consecutiv în zilele de joi ale primelor trei săptămâni din luna august, în fiecare dintre aceste zile aeroportul din Sibiu fiind tranzitat de peste 3.000 de pasageri spre destinații precum: München, Dortmund, Memmingen,  Nürnberg,  Bruxelles Charleroi, Viena, Basel, Londra Luton și Antalya.

Dacă în luna august 2017 au fost înregistrați 51.699 pasageri îmbarcați-debarcați, finalul lunii august 2018 s-a încheiat cu un total de 85.099 pasageri îmbarcați-debarcați, atingându-se un nivel de creștere remarcabil de 64,60%.

Cifrele arată că și în ceea ce privește numărul mișcărilor de aeronave (decolări și aterizări) evoluția este semnificativă: în luna august 2018 au fost înregistrate 857 mișcări pe aeroportul din Sibiu, cu 40,72% mai multe față de luna august a anului 2017, când au fost efectuate 609 mișcări de aeronave.

Vara aceasta, peste 220.000 de pasageri au decolat sau au aterizat pe aeroportul din Sibiu, înregistrându-se o creștere de 48% față de aceeași perioadă a anului 2017, când au fost înregistrați un număr total de aproximativ 149.000 de pasageri îmbarcați-debarcați.

Rețeaua de rute oferită de Aeroportul Internațional Sibiu conectează în prezent Sibiul de 15 destinații internaționale din 10 țări: Antalya – Turcia (zbor operat de Air Bucharest), Basel – Elveția, Bruxelles – Belgia, Copenhaga – Danemarca, Londra – Marea Britanie, Madrid – Spania, Paris Beauvais – Franța, Dortmund, Nürnberg, Memmingen, Frankfurt Hahn – Germania, Tel Aviv – Israel (zboruri operate de Wizz Air), Stuttgart (zboruri operate de TAROM și Blue Air), München (zboruri operate de TAROM și Lufthansa), Viena – Austria (zbor operat de Austrian Airlines), precum și de capitala României – București (zbor operat de TAROM).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Sasoaica

Acum 4 ani

airport jfk new york si airport sibiu - crema garilor aeriene !!
Raspunde

Opensky

Acum 4 ani

FELICITARI. DAR ITALIA? Inca o data mai intreb: cand va fi macar o cursa, o singura destinatie, catre Italia? Posibil sa nu fie ROMA, de pilda, interesanta pentru turisti, romani care lucreaza in Italia si italieni care vin in Transilvania? Interesanta, deci rentabila?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus