Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
34°C

Ovidiu Ganț condamnă comunicarea PSD.  ”E specifică unor partide de sorginte bolșevică”

Ovidiu Ganț condamnă comunicarea PSD.  ”E specifică unor partide de sorginte bolșevică”

Printr-o declarație politică rostită de la tribuna Camerei Deputaților, reprezentantul minorității germane în legislativ, Ovidiu Ganț, cere liderilor PSD să se delimiteze imediat de declarațiile unor persoane precum Darius Vâlcov, Liviu Pop și Lia Olguța Vasilescu. ”În ultima perioadă, o serie de membri PSD au reluat atacurile mizerabile la adresa minorității germane și a reprezentantului ei legitim în Parlament, Guvern și relații internaționale, Forumul Democrat al Germanilor din România. Aceste calomnii ordinare au început în campania pentru alegerile prezidențiale din 2014 și continuă până azi. Efectul lor se resimte în societatea românească, inducând o stare conflictuală, instigând populația la ură și discriminare pe criterii etnice împotriva minorității germane. Totodată, ele compromit imaginea internațională a țării noastre și relațiile bilaterale cu Republica Federală Germania. Ultimul care și-a permis asemenea calomnii ocupă funcția de consilier de stat și se numește Vâlcov Darius Bogdan. Consider inadmisibil faptul că nu a fost demis imediat de către prim-ministrul României, Viorica Vasilica Dăncilă, căreia îi solicit imperativ acest lucru. Totodată, cer prim-ministrului Dăncilă să ia atitudine față de membrii executivului care au asemenea exprimări, cum ar fi, de exemplu, Vasilescu Olguța Lia, ministrul muncii”, a declarat Ganț.

Deputatul FDGR spune că acest gen de afirmații nu au nimic în comun cu democrația. ”Cer public PSD și în primul rând președintelui acestui partid, Liviu Dragnea, să se delimiteze de declarațiile unor asemenea membrii, inclusiv cele ale fostului ministru Pop Liviu. Sper că susținerea arătată public numitului Vâlcov Darius Bogdan, în sensul că nu ar fi necesară demiterea acestuia, să fi fost o scăpare de moment a președintelui PSD, și nu o susținere morală a afirmațiilor acestuia. Acest gen de afirmații și atacuri nu au nicio legătură cu social-democrația europeană, fiind mai degrabă specifice unor partide de sorginte bolșevică. De aceea, îmi exprim speranța că membri onorabili ai PSD vor condamna acest gen de afirmații ticăloase, contribuind astfel la o Românie democratică, caracterizată prin relații interetnice exemplare, așa cum le consacră Constituția țării noastre și cum au fost până de curând”, a mai spus Ganț.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

dancp2

Acum 5 ani

M..e FDGR!Noi-sau vechi neonazisti antisemiti! Ati uitat de juden raus?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus