Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Cele mai mari valori românești consacrate peste hotare, onorate la Sibiu

Cele mai mari valori românești consacrate peste hotare, onorate la Sibiu

Programul expozițional național  „România e acasă”, dedicat unor mari valori românești consacrate în afara țării, precum Ioan Petru Culianu, Eugen Ionescu, tefan Baciu, Emil Cioran și Panait Istrati, aduce la Sibiu expoziția Ioan Petru Culianu.

Expoziția IOAN PETRU CULIANU face parte din proiectul „ROMÂNIA E ACASĂ” aflat la cea de-a patra serie de vernisaje dintr-un număr total de șase și aduce în atenția publicului un capitol din istoria literaturii române, mărturii de viață și creație ale poetului originar din Iași.

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, fiecare dintre cele cinci personalități ca un simbol al unității tuturor provinciilor românești, își va continua periplul prin alte orașe: Emil Cioran vine de la Iași la Brăila, Ṣtefan Baciu de la Brăila la Slatina, Ioan Petru Culianu de la Slatina la Sibiu, Panait Istrati de la Sibiu la Brașov, Eugen Ionescu de la Brașov la Iași. La începutul lunii noiembrie „se vor reîntâlni” în orașul Marii Uniri, Alba-Iulia. Expozițiile vor fi completate cu activități educaționale adresate tinerilor.

Calendarul expozițional a debutat în 14 mai și se derulează în cadrul proiectului cultural „ROMÂNIA E ACASĂ. Program expozițional național dedicat unor mari valori românești consacrate în afara țării: Ioan Petru Culianu, Eugen Ionescu, Ṣtefan Baciu, Emil Cioran, Panait Istrati”. Proiectul este implementat de Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov cu finanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național și cu sprijinul partenerilor săi: Biblioteca Județeană Astra Sibiu, Muzeul Brăilei „Carol I”, Complexul Muzeal Național Moldova Iași, Muzeul Județean Olt, Muzeul Național al Unirii Alba-Iulia. Proiectul se încadrează în aria Promovarea Culturii Scrise și se desfășoară în perioada mai-noiembrie 2018.

Expoziția IOAN PETRU CULIANU poate fi vizitată până în data de 21 septembrie 2018 (Biblioteca Județeană Astra. Corp B).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus