Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Băută bine, o șoferiță a fost prinsă conducând prin Mediaș

Băută bine, o șoferiță a fost prinsă conducând prin Mediaș

În ciuda avertismentelor polițiștilor, tot mai mulți șoferi se urcă la volan după ce consumă cantități mari de alcool. Doar la sfârșitul săptămânii trecute au fost identificate mai multe persoane care conduceau sub influența alcoolului, pe raza județului Sibiu.

Vineri noaptea, în jurul orei 23:30, o tânără de 26 de ani din satul Motiș a fost oprită de polițiști în Mediaș, pe strada Stadionului. Aceștia din urmă au descoperit că tânăra consumase alcool înainte de a porni la drum. Rezultatul testării alcoolscopice a relevat o concentrație de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar șoferiței i s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În aceeași noapte, de această dată pe strada Principală din localitatea Mălâncrav, în jurul orei 1:30, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 33 de ani, din localitatea Roandola, care nu doar că s-a urcat băut bine la volan, dar mai conducea și fără permis. La testarea alcoolscopică, rezultatul a fost de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Dosare penale pe bandă rulantă, în weekend

Polițiștii sibieni au avut de lucru la finalul săptămânii trecute, întrucât cazurile relatate mai sus nu sunt singurele. Polițiștii au mai sancționat pe Șoseaua Sibiului din municipiul Mediaș, șoferul unui ansamblu TIR. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 46 de ani, din județul Giurgiu, al cărui rezultat la testarea cu aparatul etilotest a fost de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, vineri în jurul orei 15:30, în localitatea Șelimbăr, a fost identificat un alt șofer aflat sub influența alcoolului, un bărbat în vârstă de 42 de ani, din localitatea Cristian, al cărui rezultat la testarea alcoolscopică a fost de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La Nocrich, un brașovean în vârstă de 52 de ani, aflat la volanul unui tractor agricol, a fost sancționat pentru că băuse înainte să pornească la drum, având 0.78 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține nici permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Nici în orașul Sibiu nu au fost șoferii mai liniștiți. Sâmbătă dimineața, în jurul orei 04:00, pe strada Ștefan cel Mare, a fost identificat un alt conducător auto aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un sibian în vârstă de 27 de ani, al cărui rezultat afișat de aparatul etilotest a fost de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

dancp2

Acum 5 ani

sper ca no fost laura codrtuza lascu-ca nu are 26 de ani-si nici raluka turcan -ca are peste 26x2 ani hei hei fumei fumei
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus