Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
18°C

Internetul, periculos pentru tineri. Polițiștii sibieni au descoperit două eleve care își provocau răni

Internetul, periculos pentru tineri. Polițiștii sibieni au descoperit două eleve care își provocau răni

Riscurile la care tinerii se supun în zilele noastre prin utilizarea excesivă a internetului sunt numeroase, iar modul în care aceștia se folosesc de mediul online este unul defectuos, avertizează polițiștii sibieni. Copiii și adolescenții sibieni au fost ieri în centrul atenției în cadrul Congresului „Cybersecurity România”.

În cadrul evenimentului au participat peste 400 de copii şi adolescenţi, de gimnaziu şi liceu, provenind de la mai multe unităţi şcolare din municipiul Sibiu, anunță Agerpres. Printre subiectele principale discutate în cadrul congresului s-a numărat și tendința tinerilor de a lua parte la jocuri care îi provoacă să își facă rău. Comisarul Christian Stanciu, coordonatorul Departamentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al IPJ Sibiu, a declarat, pentru AGERPRES, că e important ca adolescenţii, dar şi părinţii şi cadrele didactice să cunoască riscurile unor jocuri de genul „Balena Albastră”. La momentul actual, polițiștii se confruntă cu un nou joc poate chiar mai periculos – Momo.

„Copiii sunt foarte curioşi din fire, iar această curiozitate se manifestă şi pe Internet, putând fi speculată în mod negativ. Acum la modă este jocul Momo, care le cere utilizatorilor să răspundă unor provocări periculoase, cum ar fi autoflagelarea. Acesta este considerat şi mai periculos decât Balena Albastră pentru că le cere tinerilor să execute aceste provocări îndeosebi în locuri ascunse, în secret, nu în spaţii publice ca în cazul Balenei Albastre”, a evidenţiat comisarul. Acesta a mărturisit că a fost nevoit să intervină recent în cazul a două fete de la o şcoală din Sibiu care se autoflagelau, cu tăieturi pe mâini, în urma expunerii la un astfel de joc de pe Internet.
Un aspect care contribuie la expunerea excesivă a tinerilor la pericolele de pe internet este faptul că aceștia au acces la orice tip de gadget încă de la vârste foarte fragede, când nu pot să deosebească binele de rău.
„Mai toţi copiii şi adolescenţii din generaţiile actuale au acces facil la calculatoare, tablete, smartphone şi accesează Internetul. Ei se expun astfel unor pericole, ameninţări care se află în graniţele lumii virtuale, deşi nu conştientizate suficient atât de ei, cât şi de către părinţi", a afirmat Daniela Chrzanovski, director general Swiss Webacademy România, organizatorul Congresului internaţional Cybersecurity.
Evenimentul este organizat sub înaltul patronaj al Ambasadei Elveţiei în România, cu susţinerea Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor din cadrul ONU (Geneva) şi cu sprijinul IPJ Sibiu, al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu şi al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu.

 

Sursa: agerpres.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Kilbill Gates

Acum 3 ani

Au acces fiindcă le cumpără părinții, ca să se joace cu telefoanele la școală.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus