Marţi,
03.10.2023
Cer Senin
Acum
23°C

“Let’s Do It Bâlea Lac“. Funcționarii județului cheamă sibienii să curețe muntele

“Let’s Do It Bâlea Lac“. Funcționarii județului cheamă sibienii să curețe muntele

Reprezentanții Consiliului Județean Sibiu invită cetățenii să li se alăture de Ziua națională a curățeniei într-o campanie care vizează Transfăgărășanul și Rezervația Bâlea Lac.

Echipa CJ Sibiu care participă la acțiunea organizată sub numele Let’s Do It Bâlea Lac” va fi condusă de Daniela Cîmpean, președinta instituției. Locul de întâlnire pentru cei care vor participa la acțiunea de curățenie programată sâmbătă, 15 septembrie, este Baza Salvamont de la Bâlea Lac, de la ora 10.00. „În oglinda lacului glaciar de la Bâlea vrem să ne putem uita cu mândrie și să vedem crestele curate ale munților, nu gunoaie! Vrem ca fiecare vizitator să trateze Rezervația Bâlea Lac cu respect. Iar noi sibienii, să o tratăm ca pe o carte de vizită colectivă, o oglindă care spune totul despre mândria noastră locală” declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu. Partenerii CJ Sibiu în această acțiune sunt Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECO Sibiu, Asociația Județeană de Turism Sibiu, Salvamont, Societatea de Drumuri și Poduri, Primăria Cîrțișoara și operatorul de salubritate SOMA. ”Natura ne-a binecuvântat cu ale sale minuni, iar noi, locuitorii județului Sibiu, ar trebui să-i fim recunoscători pentru privilegiu de a ne fi creat la noi acasă Rezervația Bâlea Lac. Din respect pentru noi, pentru natură și pentru generațiile viitoare, trebuie să păstrăm curat și viu ceea ce ne-a fost oferit”, arată Claudia Iordănescu, directorul executiv al ADI ECO Sibiu.

Un mesaj de sensibilizare a cetățenilor pentru a-i determina să participe la acțiunea de curățenie au transmis și reprezentanții Filarmonicii. „Noi, la Filarmonica de Stat Sibiu producem muzică. Și ne place să fim ascultați. Și suntem ascultați săptămânal de spectatori care ne sunt dragi! Acum însă vrem să fim ascultați când transmitem un alt fel de mesaj. Un mesaj pentru noi toți... un mesaj de conștientizare... Județul nostru are frumuseți fără egal. Este important însă ca noi să le păstrăm așa cum sunt. Prin ceea ce facem putem păstra frumos județul Sibiu!”, a transmis Laurențiu Străuț, responsabil de Comunicare și Relații Publice al instituției.

Foto: arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus