Vineri,
09.12.2022
Parțial Noros
Acum
6°C

Micile afaceri. 146 I love Coffee, din iubire pentru cafea și sibieni

Micile afaceri. 146 I love Coffee, din iubire pentru cafea și sibieni

O afacere mică, cochetă și ținută în familie, o cafenea care are mici mesaje simpatice și bufnițe pe pahare, te poftește să te oprești din drum și să iei loc la o masă. Pe strada Ocnei, la doar câțiva pași de intersecția cu 9 mai, cafeneaua 146 I love Coffee emană inconfundabilul parfum al cafelei de calitate.

146 I love Coffee este un spațiu intim, o cafenea care aproape că imită locul preferat din casă în care fiecare își bea cafeaua în liniște dimineața înainte de muncă sau seara după o zi plină. Acesta este lucrul pe care și l-au dorit și Mădălina și Iulian Anton atunci când au început să pună cap la cap afacerea. Dar ce și-au dorit mai mult decât atât a fost să aducă la Sibiu cafea de origine, de calitate, care să mângăie papilele gustative ale trecătorilor.

„Ideea 146 I love Coffee de fapt a pornit de la prietenul cel mai bun al soțului meu, iar apoi am preluat-o și noi. În București tot ce înseamnă cafea de origine și de specialitate constituie un fenomen care acolo a luat o foarte mare amploare. Noi am considerat că Sibiul e un oraș dezvoltat, frumos, care merită și are nevoie să fie educat în acest sens și să aibă acces la o cafea de calitate. Așa că asta am și adus la Sibiu”, spune Mădălina.
micile afaceri cafenea (5)

 

Cei care doresc să învețe mai multe despre diferitele tipuri de cafea, despre origini și cum pot să identifice o cafea de calitate, pot face acest lucru chiar în timp ce își comandă cafeaua to go. Asta pentru că Iulian este mereu dispus să povestească despre marea sa pasiune.

„Pe lângă faptul că tot ceea ce se găsește la noi e de origine – Columbia, Brazilia, Rwanda, Etiopia, în total șase origini – din care oricine poate să guste dacă dorește, noi avem și un blend mai echilibrat din Brazilia-Columbia. Cei care revin la noi, o fac pentru că au gustat odată și le-a plăcut tare mult. Soțul meu este mereu acolo, de dimineața de la 7:30, și se ocupă singur de întregul mers al lucrurilor. Uneori, după-masa, mai trec și eu și dau o mână de ajutor sau îmi beau cafeaua alături de el. Iulian este însă cel care le explică tuturor celor care doresc să știe aceste lucruri, tot ce se poate ști despre cafea. De la ce înseamnă un expresso sau un flat white, până la diferitele origini ale cafelei”
micile afaceri cafenea (1)

 

Cafeneaua nu iese prea mult în evidență. Cu o intrare mică, amplasată într-o zonă destul de tranzitată dar prin care oamenii trec de obicei în grabă, proprietarii spun însă că este o stradă cu potențial de dezvoltare.

„Toată această zonă are potențial, începe să se dezvolte. Zona aceasta „centrală” începe să coboare tot mai mult către strada pe care este cafeneaua noastră, către Terezian, există un restaurant foarte căutat în zonă, încep să se deschisă și alte locații, nu este un spațiu de ocolit”
Familia Anton poate fi găsită atât pe pagina de facebook a cafenelei 146 I love Coffee cât mai ales pe strada Ocnei, la numărul 18.

micile afaceri cafenea (6)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus