Sâmbătă,
08.10.2022
Ploi Scurte
Acum
8°C

Comisarul European Corina Crețu: Din 2014, am avut de aprobat doar patru proiecte majore în România

Comisarul European Corina Crețu: Din 2014, am avut de aprobat doar patru proiecte majore în România

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, se arată nemulțumită de modul în care România atrage fonduri europene, în special pentru transporturi, și crede că e necesară urgentarea demersurilor pentru finanțarea a două autostrăzi care să traverseze Carpații, respectiv Montana (Iași-Târgu Mureș) și Pitești-Sibiu.

Comisarul Corina Crețu a arătat că, din 2014, de când ocupă această funcție la Comisia Europeană, România a depus numai patru proiecte importante cu fonduri UE destinate infrastructurii în transporturi, arată Agerpres.

"În ceea ce privește transportul, de când sunt comisar European, din 2014, am avut de aprobat doar patru proiecte majore, în primul rând un proiect foarte important, de peste un milliard de euro, de cale ferată, este cel mai mare proiect pe modernizare a unei căi ferate, Gurasada-Simeria, pe care l-am aprobat. Sebeș-Turda, știți foarte bine, că am aprobat și Câmpia Turzii-Târgu Mureș. Mai avem în analiză un ultim proiect, Gara de Nord-Otopeni, metroul, probabil că în curând va fi aprobat parțial acest proiect, urmând ca pe un alt tronson să mai avem discuții. Este ultimul proiect pe care îl avem în analiză", a declarat, sâmbătă, la Turda, Corina Crețu, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Toma

Acum 4 ani

Atata timp cat politicienii isi pun odraslele sau pupincuristii in functii de mare raspunere,nu veti vedea proiecte care sa aduca bani sau beneficii romanilor!Nu vedeti ca si in Sibiu ca si in toata tara este plin de detinatori de diplome academice(obtinute cu buletinul!) care sunt cocotati in functii inalte desi ei abia-si scriu numele!O functie inalta nu este o sinecura ci este,in primul rand,o mare raspundere!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus