Miercuri,
26.06.2024
Cer Senin
Acum
20°C

ACTUALIZARE Fabrica de medicamente Polisano Pharmaceuticals preluată de Gruia Stoica. Investiții de 25 de mil. de euro în extinderea activității

ACTUALIZARE Fabrica de medicamente Polisano Pharmaceuticals preluată de Gruia Stoica. Investiții de 25 de mil. de euro în extinderea activității

Actualizare:

„Investiţia vine după două achiziţii consecutive de participaţii minoritare, pe parcursul anului trecut, timp în care am înţeles mai bine nevoile şi potenţialul de dezvoltare al acestei fabrici. Am primit astfel confirmarea că decizia iniţială de a prelua unul dintre cele mai cunoscute branduri din industria farmacutică românească şi a-l duce la următorul nivel de dezvoltare a fost una corectă”, spune Gruia Stoica, preşedintele Grupului Grampet.

„Am alocat deja resurse importante pentru extinderea activităţii, pentru că ne propunem să aducem Polisano Pharmaceuticals pe primul loc în Europa Centrală şi de Sud Est la producţia de medicamente necesare în tratarea cancerului”.

El a continuat: „Pregătim lansarea primei linii de producţie de medicamente oncologice solide în prima jumătate a anului viitor, în urma unei investiţii de 25 de milioane de euro, pentru o capacitate de aproximativ 10 milioane de unităţi terapeutice anual. Totodată, până la finalul lui 2019 vor fi finalizate pregătirile pentru producţie pe liniile de oncologice lichide injectabile existente în fabrica din Sibiu”.

În jur de 30% din producţia Polisano Pharmaceuticals va merge pe piaţa internă, restul fiind dedicat exportului în cele 35 de pieţe cu care Polisano lucrează deja, dar şi în alte ţări, pe măsură ce compania îşi va extinde parteneriatele.

Știre inițială:

Omul de afaceri Gruia Stoica a preluat prin intermediul Grupului Grampet controlul asupra fabricii de medicamente Polisano Pharmaceuticals, dezvoltată de familia Vonica la Sibiu.

Conform datelor analizate de Profit.ro, Grampet, care până acum controla puțin sub 20% din acțiuni, a ajuns la o deținere de 74%, iar fiica lui Ilie Vonica s-a retras din acționariatul companiei fondate de tatăl ei.

”La începutul anului trecut, Grampet își majorase pachetul de acțiuni de la 15,5% la 19,99%, considerând că investiția are potențial. Spre deosebire de preluarea primei tranșe de 15,5% din acțiuni, efectuată printr-o infuzie de capital, acea nouă parte de 4,4% a fost achiziționată atunci direct de la proprietar, Andreea Loredana Gligor-Vonica, fiica lui Ilie Vonica, fondatorul Polisano”, transmite sursa citată.
Restul acțiunilor sunt deținute de avocatul Remus Borza (11,4%) și de familia Nicoleta și Adrian Munteanu, partenerii lui Borza la Euro Insol.

La începutul anului 2016 Înalta Curte de Casație și Justiție îl condamna pe Gruia Stoica definitiv la 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare în dosarul privind trucarea unei licitații publice organizate de Complexul Energetic Oltenia. În luna aprilie a acestui an, Gruia Stoica cerut aceleiași instanțe de judecată să îi fie întreruptă pedeapsa de închisoare cu suspendare şi să îi fie ridicate condiţiile impuse unei astfel de măsuri, motivând că a stat deja în arest preventiv un an şi jumătate.

Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2017/01/31/fabrica-de-medicamente-polisano-tot-mai-aproape-de-gruia-stoica/

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

Cl. Anul politic

Acum 5 ani

Cum a ajuns un tuciuriu penal dintr-o comună din jud. Galați și cu pregătire modestă să preia Polisano ? Fără penali !
Raspunde

guvernul tudose

Acum 5 ani

Da, si mai vorbim de dl. Livache Dragnea!
Raspunde

Andu

Acum 5 ani

Trist
Raspunde

Andu

Acum 5 ani

Sa te mai mire ca aduc vaccinuri pt copii din lumea a 6-a? Banul sa iasa... Vezi Hexaxim.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

george

Acum 5 ani

mai albitura ne-penala si intelectuala tine minte aici, tuciuriul, penalul si pregatirea se curata, indreapta si ridica, dupa caz, dar saracia si prostia din capul unora, ba!
Raspunde

badea gheorghe

Acum 5 ani

Du-te, nu vorbi! Ai avut tu in neamul tau asa ceva?
Raspunde

Banul nu albeste

Acum 5 ani

Gresit. Corect este: se amelioreaza (si e valabil la generatiile viitoare de pui), se reeduca (si inca nu s-a inventat sistemul care reeduca complet impotriva recidivei, ba dimpotriva, se pare ca stiinta dovedeste ca oamenii au un grad de "criminalitate" inascut) cat despre scoala la maturitate...Intr-un cuvant, cel mult PARVENIRE. Cat despre saracie si prostie, amestecati genetica cu factorii sociali determinati si influentati de..."criminalitate".
Raspunde

Ion ionescu

Acum 5 ani

Bucureștenii pun încet încet stăpânire pe Sibiu. Fiti atenti la ce va spun, încetul cu încetul vor prelua totul, partial au preluat deja. La fel au facut si cu economia Clujului si Brașovului, ce nu au străinii, se duce spre bucureșteni.
Raspunde

Justitia nu doarme

Acum 5 ani

Daca dna Vonica Loredana iesea sa explice ca s-a saturat de meseria pe care si-a ales-o, farmacologia, daca jnu ma insel, era doar o stire de afaceri! Daca n-a iesit, probabil vorbim de o preluare, nu o afacere! Asta-i PESTA Romaniei, o stire importanta, in contextul luptei anticoruptie si trecuta la fapt divers.
Raspunde

Eu

Acum 5 ani

Hai sa îngropăm totul. Viziune mediocră.
Raspunde

Dumi

Acum 5 ani

pe vonica si polisano i-a ingropat sistemul mafiot de la nive inalt! servicii, dna etc.tot ce autohton a trebuit distrus ca era corupt sau nu au facut colegiul natinal de aparare; strainii nu sunt corupti!
Raspunde

SO ROS

Acum 5 ani

Numai dureaza mult si se duce totul de rapa - SISTEMELE se autoanuleaza singure ... vezi sistemul Dragnea - Ciolos - Johann etc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus