Marţi,
18.05.2021
Innorat
Acum
13°C

Copiii sibieni din clasele primare, invitați să salveze Planeta prin povești

Copiii sibieni din clasele primare, invitați să salveze Planeta prin povești

Asociația Joaca de-a ecologia lansează proiectul "Copiii salvează Planeta" prin care îi provoacă pe elevii din clasele primare din municipiul Sibiu să propună soluții pentru salvarea Planetei, prin povești în care ei înșiși sunt eroi. La final, trei copii își vor vedea poveștile tipărite într-o carte, iar clasele din care fac parte câștigătorii vor primi premii în valoare totală de 3.000 de lei.

Poveștile însoțite de desene pot fi trimise până pe 15 octombrie. Urmează apoi etapa de jurizare, până la finalul lunii octombrie, și realizarea efectivă a cărții, până la jumătatea lunii decembrie. Premierea elevilor câștigători  va avea loc la evenimentul de lansare a cărții "Copiii salvează Planeta”, în decembrie.

Elevii pot participa pe clase, în funcție de nivelul școlar, și anume: clasa pregătitoare, clasele I și II și, respectiv, clasele III și IV. Poveștile câștigătoare, câte una pentru fiecare nivel, vor fi premiate cu materiale educative la alegerea învățătorului coordonator și în funcție de nevoile clasei, valoare de 1.000 lei/clasă.

Pentru evaluarea desenelor se va ține cont de notele unui juriu imparțial, în funcție de criterii precum tema aleasă, soluția propusă, creativitate, originalitate.

Pentru mai multe detalii despre condițiile de participare și inițiativa "Copiii salvează Planeta", doritorii sunt invitați să consulte pagina www.joacadeaecologia.ro, secțiunea dedicată inițiativei.

Proiectul  "Copiii salvează Planeta" este finanțat prin fondurile strânse de alergători și susținători prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu 2018. Maratonul Internațional Sibiu 2018 este un eveniment sportiv de strângere de fonduri al comunității sibiene, organizat de Fundația Comunitară Sibiu.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus