Duminică,
05.05.2024
Parțial Noros
Acum
9°C

Socializare, muzică folk și party – rețeta unei seri în trei acte, la Biblioteca ASTRA

Socializare, muzică folk și party – rețeta unei seri în trei acte, la Biblioteca ASTRA

Într-o clădire care împlinește nu mai puțin de 111 ani, o gașcă de sibieni cu respect pentru patrimoniu și dorința de a-l valorifica la maxim și-au propus să invite tinerii la un party atipic în trei acte. Petrecerea va avea loc sâmbătă, la Biblioteca ASTRA și promite să fie prima din ceea ce se vrea a deveni o tradiție în Sibiu.

Ideea de a crea o petrecere în trei acte, care trece de la o seară de socializare și cultură la un party techno a venit din dorința organizatorilor de a oferi tinerilor o seară așa cum sunt obișnuiți, dar într-un spațiu care poate nu mai este atât de frecventat pe cât era acum câteva zeci de ani. În proiect sunt implicate câteva din cele mai căutate brand-uri din Sibiu, pe care petrecăreții le vor descoperi în cele trei acte.

„Din păcate, în rândul tinerilor, astfel de instituții (n.r. Biblioteca ASTRA) sunt din ce în ce mai puțin cunoscute. Evident, noi evoluăm ca societate, însă unele instituții ajung să fie lăsate în urmă și ne dorim să le punem din nou în lumină, oferindu-le tinerilor petreceri în locațiile pe care de obicei nu le frecventează. Strângem lumea la o masă faină în oraș, să cunoaștem lumea, să le povestim câte ceva despre locația respectivă, să avem parte de un folclor contemporan de la băieții de la Hanu' cu Braga din Cluj care vin cu flautul și toba lor și cântă în hol și pe scări, acolo unde va avea loc și Actul I. Firește, partea de mâncare va fi contra cost pentru că investim doar bani personali în acest proiect, pe care dorim să îl facem să crească și să prindă rădăcini în Sibiu. Începem cu Biblioteca ASTRA pentru că dl. Silviu Borș (n.r. directorul bibliotecii) a fost foarte primitor. Ne-am propus să putem repeta acest eveniment peste vreo două luni”, spun organizatorii.
Iată cum se va desfășura seara:

Actul I, 19:47 – Dinner Conversatios, în care se va pune accent pe locație – Dana Mitea de la Slow Food pregătește cina din bibliotecă. Se va povesti câte ceva despre istoria bibliotecii în sine pentru a informa lumea în legătură cu spațiul în care se află. Se percepe o taxă pentru mâncare, iar doritorii se pot înscrie AICI

Actul al II-lea, 21:21 – Discurs Istoric x Folklore – un concert folcloric la care va fi intrare liberă.

Actul al III-lea, 22:44 – se trece la party-ul techno.

„Practic aici, în Actul al III-lea începe petrecerea așteptată de tineri, dar nu trebuie să uităm că suntem într-o instituție de cultură. Tocmai de aceea vom avea inclusiv securitate, vom lua o mică taxă pe pahare, o garanție că cei prezenți nu vor sparge sau vărsa băuturile, taxă pe care o vor primi înapoi la plecare. De asemenea, am pregătit niște pahare din sticlele noastre de bere pe care le pot păstra dacă doresc sau pot să dea paharul înapoi și să plece cu garanția dată la început”
Mai multe detalii despre petrecerea de sâmbătă, 22 septembrie, pot fi găsite pe pagina oficială de Facebook a evenimentului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus